Prostreno.cz

Pikantní polévka z čerstvých rajčat

Letní polévka z čerstvých rajčat s bazalkou a chilli papričkou.

Ohodnotit
(12 hlasů)
sun
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 374 kJ / 89 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy9g
tuky5g

Ingredience na

  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1.3 kg čerstvých rajčat
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 6 plátků lilku
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks chili papriček
  • 10 lístků bazalky
  • 2-3 plátku suchého toustového chleba
  • 2 špetky soli
  • 1-2 špetky pískového cukru
  • K podávání
  • 1 ks bagety
  • Na posypání
  • 1 balení sýra pecorino

Postup přípravy

  1. Rajčata oloupejte a nakrájejte.
  2. V hrnci na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte nasekaný česnek a na tenké proužky nakrájenou chilli papričku, míchejte 1 minutu.
  3. Přidejte oloupaná, nakrájená rajčata, vývar a vařte 10 minut.
  4. Do polévky nalámejte toustový chléb, přidejte nasekanou bazalku, plátky lilku a vařte 5 minut.
  5. Dochuťte solí a cukrem.
  6. Podávejte posypané strouhaným sýrem, nejlépe s bagetou.

TIP:

Polévku můžete podávat v letním horku vychlazenou.

Pecorino je slaný tvrdý sýr z ovčího mléka, používá se na strouhání stejně jako parmezán.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    64,33g
  • Sacharidy:

    253,91g
    • Cukry:

      117,84g
  • Tuky:

    144,88g
  • Vláknina:

    12,10g

Aktivita pro spálení: 89 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

26

minut uklízení



Podobné recepty

Polévka s kukuřicí

(18 hlasů)
45min
503 kJ

Bramborová kořeněná polévka

(16 hlasů)
45min
214 kJ

Ovocná rýžová polévka

(15 hlasů)
45min
426 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pikantní polévka z čerstvých rajčat

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat