Prostreno.cz

Treska na tymiánu

Treska na másle s tymiánem.

Ohodnotit
(15 hlasů)
sun
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 281 kJ / 67 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy3g
tuky4g

Ingredience na

  • 4 porce filé tresky
  • 3 lžíce piniových oříšků
  • 8-12 ks cherry rajčat
  • 4 lžíce čerstvé citrónové šťávy
  • 4 lžíce rozpuštěného másla
  • 6 snítek čerstvého tymiánu
  • 3 špetky soli a pepře

Postup přípravy

  1. Piniové oříšky nasypte na plech a vložte na 5 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
  2. Omyté filety osušte papírovou utěrkou, osolte, opepřete a uložte do zapékací misky.
  3. Posypte lístky tymiánu a přelijte rozpuštěným máslem.
  4. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 20 - 30 minut, podle velikosti filé.
  5. V polovině pečení přidejte k rybě cherry rajčata.
  6. Před podáváním pokapejte citrónovou šťávou a posypte oříšky.

TIP:

Ryby můžete připravit i na grilu.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    43,60g
  • Sacharidy:

    55,50g
    • Cukry:

      8,80g
  • Tuky:

    145,00g
  • Vláknina:

    20,94g

Aktivita pro spálení: 67 kcal

8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

20

minut uklízení



Podobné recepty

Pikantní pečená makrela

(24 hlasů)
60min
1209 kJ

Pečený pstruh se sušenými rajčaty

(18 hlasů)
40min
806 kJ

Pstruh s citronovou omáčkou

(16 hlasů)
50min
894 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Treska na tymiánu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat