Prostreno.cz

Pstruh s citronovou omáčkou

Dobré ryby si žádají jednoduchou úpravu, citrón se k rybám skvěle hodí.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 894 kJ / 213 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy11g
tuky14g

Ingredience na

  • 4 ks pstruha
  • 8 lžic hladké mouky
  • 3 špetky soli a pepře
  • 3 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžíce nastrouhané citronové kůry
  • 150 ml 33% smetany
  • 6 lžic másla
  • 3 snítky tymiánu

Postup přípravy

  1. V rendlíku rozehřejte 2 lžíce másla, přidejte lžíci hladké mouky a minutu míchejte, pak přidejte za stálého míchání smetanu a přiveďte k varu.
  2. Do smetany pomalu vmíchejte citrónovou šťávu i kůru a za stálého míchání povařte 5 minut.
  3. Očištěné pstruhy osolte, opepřete a obalte je v hladké mouce.
  4. Pstruhy opečte na másle dozlatova, k rybám přidejte připravenou omáčku a vše prohřejte.
  5. Posypte nasekaným tymiánem a podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    38,32g
  • Sacharidy:

    129,70g
    • Cukry:

      3,80g
  • Tuky:

    122,90g
  • Vláknina:

    19,00g

Aktivita pro spálení: 213 kcal

26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

63

minut uklízení



Podobné recepty

Treska s čekankou

(13 hlasů)
45min
692 kJ

Špagety s makrelou

(20 hlasů)
45min
455 kJ

Krevety s hráškem

(14 hlasů)
45min
702 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vaječná omeleta s lososem

(35 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Pstruh s citronovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat