Prostreno.cz

Lilek s parmazánem

Zapečený lilek se dvěma druhy sýra.

Ohodnotit
(5 hlasů)
sun
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 1174 kJ / 280 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy28g
tuky12g

Ingredience na

  • 1 ks lilku - oloupaného a nakrájeného na plátky
  • 3 ks vajec
  • 3 lžíce vody
  • 80 g Panko strouhanky
  • 80 ml olivového oleje
  • 160 g strouhaného parmazánu
  • 125 g mozzarelly - nastrouhané
  • 500 ml hotové omáčky na těstoviny - dle vlastní chuti

Postup přípravy

  1. Vejce našlehejte s vodou.
  2. Strouhanku promíchejte se 3 lžícemi parmazánu.
  3. Plátky lilku obalte v našlehaných vejcích a strouhance se sýrem.
  4. Na pánvi s rozehřátým olejem smažte lilek z obou stran dozlatova.
  5. Osmažený lilek ukládejte do zapékací misky, vždy vrstvu lilku, posypte parmazánem a mozzarellou, pokryjte několika lžícemi omáčky na těstoviny.
  6. Pečte v troubě vyhřáté na 190 °C přibližně 35 minut.
  7. Podávejte s opečenými bramborami a dušenou zeleninou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    97,00g
  • Sacharidy:

    160,40g
    • Cukry:

      12,65g
  • Tuky:

    159,70g
  • Vláknina:

    8,00g

Aktivita pro spálení: 280 kcal

35

minut jízdy na kole

26

minut běhu

83

minut uklízení



Podobné recepty

Plněný baklažán

(12 hlasů)
1h a 5min
650 kJ

Lilek s kuskusem

(14 hlasů)
45min
325 kJ

Grilovaný lilek s cuketou

(7 hlasů)
35min
680 kJ
Více receptů

Celkem 3 komentářů

verrca
05.06.2016
heenna
26.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Lilek s parmazánem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat