Prostreno.cz

Kořeněné jehněčí kostky

Koření a kešu ořechy dodají masu orientální chuť.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 55min

    25min příprava

    1h a 30min vaření

  • 795 kJ / 190 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy4g
tuky13g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g jehněčího masa - plec,nebo kýta
  • 4 stroužky česneku
  • 600 ml masového vývaru
  • 4 lžíce oleje
  • 2 špetky mletého kardamomu
  • 2 špetky mletého hřebíčků
  • 1 ks velká cibule
  • 0.5 lžičky mletého koriandru
  • 0.5 lžičky mletého kmínu
  • 0.5 lžičky kajenského pepře
  • 0.5 lžičky soli
  • 3 lžíce drcených kešu ořechů
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200° C .
  2. Očištěné maso nakrájejte na kostky.
  3. V pekáčku rozehřejte olej ,přidejte kostky masa a 5 minut opékejte.
  4. Přidejte kardamom, hřebíček a promíchejte .
  5. Přidejte oloupanou,nakrájenou cibuli , česnek ,koriandr, kmín,kešu ořechy a kajenský pepř, duste 5 minut.
  6. Zalijte vývarem , osolte,promíchejte ,přikryjte a duste v předehřáté troubě ,až je maso měkké.
  7. Maso zahustěte kukuřičným škrobem rozmíchaným v malém množství vody .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    62,50g
  • Sacharidy:

    159,60g
    • Cukry:

      13,20g
  • Tuky:

    163,23g
  • Vláknina:

    40,00g

Aktivita pro spálení: 190 kcal

23

minut jízdy na kole

18

minut běhu

56

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Kořeněné jehněčí kostky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat