Prostreno.cz

Hovězí roštěná s omáčkou z černého rybízu

Plátky hovězí roštěné s jemnou omáčkou z černého rybízu.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 15min

    15min příprava

    60min vaření

  • 475 kJ / 113 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy11g
tuky6g

Ingredience na

  • 1 kg nízkého roštěnce
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 5 lžic portského vína
  • 200 ml masového vývaru
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 2 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Na omáčku
  • 200 ml silného, domácího hovězího vývaru
  • 200 ml červeného vína
  • 100 ml 33% smetany
  • 150 g černého rybízu - může být mražený
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 1.5 lžíce kukuřičného škrobu
  • Na posypání
  • 1 hrnek nasekané petrželky

Postup přípravy

  1. Očištěné maso osolte, opepřete, pokapejte portským, potřete hořčicí , posypte lístky tymiánu a dejte do plastového sáčku, uzavřete a nechte v chladničce přibližně 1 den.
  2. Roštěnou vyjměte asi 2 hodiny před opékáním, aby měla pokojovou teplotu.
  3. Troubu předehřejte na 150 °C.
  4. Maso zlehka osušte a pak zprudka opečte v pánvi na 2 lžících olivového oleje ze všech stran (dohromady 5 minut), aby se maso zatáhlo.
  5. Maso dejte do pekáčku,podlijte 200 ml vývaru a pečte přikryté v předehřáté troubě přibližně 50 minut nebo až je maso měkké.
  6. Měkké maso vyndejte z trouby a nechte ho odpočinout minimálně 20 minut.
  7. Během pečení si připravte omáčku: Do rendlíku nasypte černý rybíz,který rozmačkejte vidličkou.Přidejte vývar, červené víno, smetanu a cukr. Vařte 15 minut. Omáčku zahustěte kukuřičným škrobem . Hotovou omáčku přeceďte přes jemné sítko.
  8. Hotové maso nakrájejte na tenké plátky,posypte je nasekanou petrželkou a podávejte s omáčkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    23,82g
  • Sacharidy:

    309,30g
    • Cukry:

      116,20g
  • Tuky:

    142,05g
  • Vláknina:

    47,00g

Aktivita pro spálení: 113 kcal

14

minut jízdy na kole

10

minut běhu

33

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí roštěná s omáčkou z černého rybízu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat