Prostreno.cz

Znaky signalizující nezdravé překyselení organismu

Akné a pupínky rozeseté o celém těle, bolesti kloubů a hlavy. Toto mohou být příznaky toho, že máte v těle až příliš kyselo! Potvrzovala by to také neschopnost zhubnout, nespavost nebo psychická vyčerpanost.  

Acidóza je stav, při kterém je v těle zvýšená koncentrace kyselin, která má za následek snížení pH krve a tělních tekutin pod normální hranici, což může mít vliv na citlivost těla na jiné zdravotní problémy. Tato podmínka může nastat jako důsledek nedostatku kyslíku, dehydratace, užívání alkoholu a některých léků, nevhodná skladba jídelníčku, duševní napětí a stres. Dále pak kouření a nedostatek pohybu i spánku, což jsou klasické hříchy moderní populace (1). Podle čeho se dá poznat, zda to náhodou není i váš případ? Tyto signály napovědí (2).

Hubnout se nedaří 

Tělo se s nadbytečnou kyselinou snaží vyrovnat po svém, protože je kvůli ní doslova zahlceno toxiny, které mimo jiné zpomalují metabolismus a bojkotují jakékoli snahy o redukci váhy. A protože moc možností nemá, zpravidla ji „tlačí“ do tukových tkání i buněk, jež slouží jako odkladiště. Je logické, že se o tento „úložný prostor“ nechce nechat připravit, což je důvod, proč se člověku nedaří zhubnout, ani kdyby sebevíc chtěl.

Bolest kloubů bez konce

Dalším varovným znamením jsou potíže s pohybovým aparátem. I tuhle patálii lze vnímat jako obranný mechanismus proti acidóze. K minimalizaci kyselosti totiž organismus využívá minerály, a to včetně těch, které se nacházejí v kostech a kloubech. Jenže rezervy vápníku, hořčíku, zinku a fosforu pochopitelně nejsou bezedné. S nízkou hladinou těchto látek dochází k bolestem kloubů i zvýšenému riziku osteoporózy.

Chronická únava

Kyselé prostředí v systému je naprosto ideální pro nekontrolovatelné množení bakterií a virů. Tyto mikroorganismy okrádají o sílu imunitní systém a zabraňují správné absorpci přijímaných živin ze stravy, přičemž negativně ovlivňují produkci hormonů i enzymů. Tím vším jen podporují fyzickou i psychickou vyčerpanost, stejně jako tvorbu akné, zažívací obtíže, nespavost a migrénu.

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4566456/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK482146/





Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat