Prostreno.cz

Rýže s hráškem a mozzarellou

Co může být tedy lepší, než si připravit chutné dobroty, které pochází přímo z Itálie? Zde je nápad, jak mozzarellu v kuchyni využít.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 55min

    15min příprava

    40min vaření

  • 472 kJ / 112 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy14g
tuky5g

Ingredience na

  • 1 kg čerstvých hráškových lusků
  • 1 ks Galbani mozzarelly - á 125 g
  • 1 l vývaru
  • 240 g rýže
  • 60 g másla
  • 60 g slaniny
  • 1 svazek zelené petržele
  • 1 ks pórku
  • 30 g strouhaného parmazánu
  • 1 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Nechte v hrnci rozpustit máslo s polévkovou lžící oleje a osmahněte na něm jemně nakrájený pórek.
  2. Přidejte na kostičky nakrájenou slaninu, jemně nasekanou petrželku a nakonec i vyloupaný hrášek a vše krátce orestujte.
  3. Přidejte sběračku vývaru a povařte 5 minut při nižší teplotě.
  4. Přidejte rýži, dostatečné množství vývaru, osolte a opepřete.
  5. Vařte rýži na skus (al dente), pokud bude směs příliš suchá, přilijte vývar.
  6. Hotovou rýži odstavte ze sporáku a pro zjemnění vmíchejte kousek másla, parmazán a mozzarellu.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    114,90g
  • Sacharidy:

    127,34g
    • Cukry:

      13,39g
  • Tuky:

    268,10g
  • Vláknina:

    3,00g

Aktivita pro spálení: 112 kcal

14

minut jízdy na kole

10

minut běhu

33

minut uklízení



Podobné recepty

Rýže s cizrnou a růžičkovou kapustou

(11 hlasů)
35min
1194 kJ

Divoká rýže s kuřecím masem

(13 hlasů)
50min
630 kJ

Rýže s žampióny

(17 hlasů)
40min
691 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rýže s hráškem a mozzarellou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat