Prostreno.cz

Hrušky v sirupu

Vynikající pikantní dezert, který vám bude chutnat, spojení sýra s lahodnou hruškou je přímo delikátní.

Ohodnotit
(20 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 405 kJ / 96 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy17g
tuky2g

Ingredience na

  • 4 ks středně velkých hrušek
  • 300 ml vody
  • 50 ml hruškovice
  • 100 g pískového cukru
  • 1 špetka kmínu
  • 100 g hermelínu - pikantní Sedlčanský

Postup přípravy

  1. Oloupané hrušky nakrájejte podélně na silnější plátky, vykrojte jádřinec.
  2. Vodu svařte s cukrem a do hotového sirupu vmíchejte hruškovici.
  3. Sirup přelijte do zapékací misky a do sirupu vložte hrušky.
  4. Hrušky posypte kmínem a rozdrobeným sýrem.
  5. Hrušky dejte na 10 minut do trouby předehřáté na 220 °C.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    33,38g
  • Sacharidy:

    171,20g
    • Cukry:

      111,49g
  • Tuky:

    45,48g
  • Vláknina:

    13,10g

Aktivita pro spálení: 96 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

28

minut uklízení



Podobné recepty

Bábovka se skořicí a ořechy

(24 hlasů)
1h a 40min
1306 kJ

Letní koláč s borůvkami

(17 hlasů)
1h a 20min
1128 kJ

Jablko plněné sýrem

(20 hlasů)
35min
529 kJ
Více receptů

Celkem 8 komentářů

hedvika
05.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hrušky v sirupu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat