Prostreno.cz

Hrušky v dezertním víně

Voňavý, lahodný dezert z pečených hrušek, doplněný šlehačkou.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 60min

    20min příprava

    40min vaření

  • 629 kJ / 150 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy13g
tuky9g

Ingredience na

  • 4 ks zralých hrušek
  • 8 lžiček másla
  • 1 ks vanilkového lusku
  • 300 ml sladkého dezertního vína
  • 1 lžíce strouhané pomerančové kůry
  • 1 lžíce moučkového cukru - do šlehačky
  • K podávání
  • 1 balení šlehačky

Postup přípravy

  1. Neoloupané, umyté hrušky podélně překrojte na polovinu a lžíci vyberte jádřinec.
  2. Hrušky uložte těsně vedle sebe do zapékací misky, do důlku, který vznikl po vybrání jádřince, dejte vrchovatou lžičku másla.
  3. Vanilkový lusk rozřízněte a nožem vyškrábněte dřeň.
  4. Dřeň přidejte do vína, přidejte pomerančovou kůru a promíchejte.
  5. Vínem zalijte hrušky, misku přikryjte a duste v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 35 - 40 minut.
  6. Vyšlehanou šlehačku s cukrem rozdělte do misek, na šlehačku položte hrušku a hned podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    15,18g
  • Sacharidy:

    173,90g
    • Cukry:

      117,49g
  • Tuky:

    119,86g
  • Vláknina:

    3,10g

Aktivita pro spálení: 150 kcal

18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

44

minut uklízení



Podobné recepty

Ovocný koláč s mandlemi

(17 hlasů)
1h a 5min
1184 kJ

Piškotový dezert

(28 hlasů)
30min
1462 kJ

Koláč s jablky

(19 hlasů)
1h a 15min
777 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Hrušky v dezertním víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat