Prostreno.cz

Kachní prsa s restovanou cibulí

Kachní prsa marinovaná v červeném víně a provensálském koření.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 857 kJ / 204 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy2g
tuky15g

Ingredience na

  • 600-700 g kachních prsou s kůží
  • 300 ml kvalitního červeného vína
  • 2 lžíce provensálského koření
  • 3 špetky soli a pepře
  • 1 ks velké červené cibule
  • 1 lžíce másla
  • Na ozdobu
  • 1 ks jarní cibulky - nať

Postup přípravy

  1. Kůži na kachních prsou nařízněte ostrým nožem, vložte do mělké misky, okořeňte pepřem, provensálským kořením a zalijte vínem.
  2. Nechte odležet kůží nahoru, nejlépe přes noc.
  3. Prsa vyjměte, osušte, osolte a nasucho je kůži dolů pečte 8 minut (středně propečené – medium) až 10 minut (zcela propečené – well done), nejprve zprudka, poté pozvolna.
  4. Prsa přendejte na pekáč a dopečte ještě asi 6 minut v troubě předehřáté na 160 °C.
  5. Na lžíci másla orestujte nakrájenou cibuli.
  6. Maso nakrájejte a podávejte s rýží, posypané orestovanou cibulí, ozdobené zelenou cibulkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    22,00g
  • Sacharidy:

    18,90g
    • Cukry:

      6,80g
  • Tuky:

    109,75g
  • Vláknina:

    3,00g

Aktivita pro spálení: 204 kcal

25

minut jízdy na kole

19

minut běhu

60

minut uklízení



Podobné recepty

Kuřecí kousky s hráškem

(14 hlasů)
55min
887 kJ

Pečené kuřecí paličky

(11 hlasů)
1h a 10min
695 kJ

Kuřecí kousky se špenátem

(18 hlasů)
1h a 5min
1053 kJ
Více receptů

Celkem 9 komentářů

hedvika
10.05.2016
deeana
04.05.2016
verrca
26.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Kachní prsa s restovanou cibulí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat