Ingredience na
- 1 kg
srnčí nebo jelení kýty
- 1 lžička
kuliček jalovce
- 1 lžička
fenyklových semínek
- 3 lžíce
slunečnicového oleje
- 5 ks
šalotek
- 4 stroužky
česneku
- 200 g
mrkve
- 3-4 lžíce
másla
- 340 g
čerstvých Cranberries
- amerických brusinek
- 5 špetek
soli
- 4 špetky
mletého pepře
- 3 lžíce
hnědého cukru
- 250 ml
tmavého piva
- 750 ml
Cranberry nektaru
- 250 g
hub
- např. lišek
- 1 svazek
pažitky
TIP:
Jako příloha se hodí polentové noky: 500 ml mléka přiveďte k varu se 120 g másla, 1/2 lžičky soli a trochou muškátového oříšku. Za stálého míchání vmíchejte 175 g jemné kukuřičné krupice. Teplotu snižte a za stálého míchání vařte, dokud se směs nezačne dobře oddělovat ode dna. Dejte do misky. Vmíchejte postupně 2 vejce, dokud se směs nespojí. Nechte vychladnout za občasného promíchání. Pomocí lžíce vykrajujte ze směsi nočky a vhazujte je do právě odstavené osolené vroucí vody. Nočky ve vodě ponechte 10 minut a sceďte. Podávejte sypané opraženou strouhankou.