Prostreno.cz

Rizoto se šalvějí

Jednoduché rizoto se šalvějí a anglickou slaninou.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 630 kJ / 150 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy16g
tuky7g

Ingredience na

  • 1.5 l kuřecího vývaru
  • 1/2 šálku suchého bílého vína
  • 2 lžíce oleje
  • 10 lístků šalvěje
  • 4 plátky slaniny
  • 2 ks malé cibule
  • 200 g na kostičky nakrájené dýně
  • 1a1/2 šálku rýže Arborio
  • 100 g strouhaného parmezánu
  • 3 špetky soli

Postup přípravy

  1. V hrnci rozehřejte vývar a víno.
  2. V hluboké pánvi rozehřejte olej a osmahněte šalvěj, pak šalvěj položte na papírové ubrousky.
  3. Ve stejné pánvi orestujte slaninu , orestovanou slaninu vyndejte děrovanou lžící a dejte na talířek.
  4. Ve stejné pánvi nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte dýni a rýži.
  5. Zalijte vývarem s vínem a vařte až je rýže al dente.
  6. Vmíchejte nastrouhaný sýr a dochuťte solí.
  7. Podávejte s anglickou slaninou a šalvějí.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    96,20g
  • Sacharidy:

    170,00g
    • Cukry:

      10,78g
  • Tuky:

    169,75g
  • Vláknina:

    19,00g

Aktivita pro spálení: 150 kcal

18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

44

minut uklízení



Podobné recepty

Rýže s borůvkami

(12 hlasů)
50min
819 kJ

Banánová rýže

(15 hlasů)
40min
778 kJ

Rýže s brokolicí

(14 hlasů)
60min
500 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rizoto se šalvějí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat