Prostreno.cz

Nakládaná zelenina

Zelenina, která je připravená ke konzumaci druhý den po přípravě.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 50min

    40min příprava

    10min vaření

  • 138 kJ / 33 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy7g
tuky0g

Ingredience na

  • 2-3 ks mrkve
  • 2 hlávky menšího květáku
  • 2 ks žluté papriky
  • 1 hlávka menšího zelí
  • 2 ks okurky
  • Na zálivku
  • 800 ml vody
  • 200 ml octa
  • 120 g pískového cukru
  • 2 lžíce hrubé soli
  • 1 ks kořene zázvoru - 2 cm nakrájené na plátky
  • 2 stonky citrónové trávy

Postup přípravy

  1. Všechny ingredience na zálivku dejte do hrnce a přiveďte k varu. Vařte, až se cukr zcela rozpustí.
  2. Očištěnou, nakrájenou zeleninu uložte co nejtěsněji do sklenice a zalijte horkým nálevem.
  3. Sklenici uzavřete a nechte 24 hodin v chladu.
  4. Množství zeleniny vystačí přibližně na 1 pětilitrovou láhev.

TIP:

Do zálivky můžete přidat čerstvé bylinky, nebo koření.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    7,87g
  • Sacharidy:

    163,35g
    • Cukry:

      111,80g
  • Tuky:

    2,98g
  • Vláknina:

    10,10g

Aktivita pro spálení: 33 kcal

4

minut jízdy na kole

3

minut běhu

9

minut uklízení



Podobné recepty

Rychlokvašky

(15 hlasů)
55min
195 kJ

Sterilovaná červená cibule

(13 hlasů)
1h a 5min
654 kJ

Sterilované kvašené zelí s jeřabinami

(11 hlasů)
55min
275 kJ
Více receptů

Celkem 5 komentářů

verrca
03.06.2016
Anonym
16.03.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Tofu stir-fry se zeleninou

(1 hlasů)

Sekaná

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Nakládaná zelenina

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat