Prostreno.cz

Hrušková bábovka

Bábovka s chutí hrušek.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 956 kJ / 228 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy29g
tuky10g

Ingredience na

  • 3/4 kg hrušek
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 150 g másla
  • 3/4 skleničky cukru
  • 3 ks vajec
  • 350 g hladké mouky
  • 3 lžičky prášku do pečiva
  • 1/8 l mléka
  • 100 g hořké čokolády
  • 5 lžic ovesných vloček - vrchovatých
  • rum - podle chuti
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 1 lžička skořice

Postup přípravy

  1. Dejte šlehat vejce s cukrem. Mezitím oloupejte a nakrájejte hrušky na plátky a pokapejte je citronovou šťávou.
  2. K cukru a vejcím přidejte postupně máslo, mouku s práškem do pečiva, mléko, špetku muškátového oříšku, skořici a rum.
  3. Nakonec vmíchejte ovesné vločky a na hrubém struhadle nastrouhanou čokoládu. Do vymazané a vysypané formy dejte 2/3 těsta, vložte plátky hrušek a přikryjte zbytkem těsta. Pečte asi 60 minut při 190°C.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    58,78g
  • Sacharidy:

    465,66g
    • Cukry:

      127,69g
  • Tuky:

    180,96g
  • Vláknina:

    97,10g

Aktivita pro spálení: 228 kcal

28

minut jízdy na kole

21

minut běhu

68

minut uklízení



Podobné recepty

Bábovka s karamelovou polevou

(12 hlasů)
1h a 35min
1213 kJ

Banánová bábovka

(15 hlasů)
50min
1059 kJ

Pomerančová bábovka

(17 hlasů)
1h a 20min
1265 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hrušková bábovka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat