Prostreno.cz

Králík na pórku

Králík pečený s pórkem.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 40min

    25min příprava

    1h a 15min vaření

  • 900 kJ / 215 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy23g
tuky7g

Ingredience na

  • 1-1,5 kg naporcovaného králíka
  • 2 ks pórku
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks velké mrkve
  • 250 ml červeného vína
  • 50 ml extra panenského olivového oleje
  • 2 ks bobkového listu
  • 3 ks hřebíčku
  • 1 hrst čerstvých bylinek - rozmarýn, tymián, oregano
  • 4 kuličky černého pepře
  • 4 špetky soli
  • 1 miska hladké mouky

Postup přípravy

  1. Naporcovaného králíka uložte do velké mísy a zalijte červeným vínem.
  2. Oloupejte cibuli, mrkev a vše nakrájejte. Přidejte do mísy s králíkem.
  3. Rozdrťte hřebíček, pepř a rovněž přidejte do mísy. Králíka nechte 24 hodin v chladu.
  4. Králíka vyjměte z marinády, osušte, osolte a obalte v hladké mouce, v pánvi s olejem králíka opečte ze všech stran.
  5. Králíka přeložte do pekáčku, přidejte očištěný a nakrájený pórek, bobkový list, bylinky pokapejte vše olejem, přilijte půl skleničky vody a pečte přikryté v troubě vyhřáté na 190 °C přibližně hodinu. Ke králikovi můžete přidat i zeleninu z marinády.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    74,14g
  • Sacharidy:

    319,50g
    • Cukry:

      18,20g
  • Tuky:

    135,08g
  • Vláknina:

    61,10g

Aktivita pro spálení: 215 kcal

26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

64

minut uklízení



Podobné recepty

Králík na divoko

(12 hlasů)
1h a 30min
623 kJ

Králík na smetaně

(17 hlasů)
1h a 35min
901 kJ

Králík pečený s jablky

(6 hlasů)
2h a 0min
767 kJ
Více receptů

Celkem 4 komentářů

verrca
05.06.2016
hedvika
28.04.2016
moniika
16.03.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík na pórku

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat