Prostreno.cz

Závin s rybí náplní

Závin nemusí být vždy jen s ovocem.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 1h a 15min

    25min příprava

    50min vaření

  • 600 kJ / 143 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy10g
tuky8g

Ingredience na

  • 1 balení listového těsta
  • 800 g vykostěného např. kapřího filé
  • 1 ks cibule
  • 1 hrst baby špenátu - nebo kapusty
  • 1 ks malého pórku
  • 1 lžíce koření na ryby
  • 3 lžíce strouhanky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks vejce - na potření
  • 2 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Na másle nechte zpěnit nakrájenou cibuli, přidejte najemno nakrájený česnek, špenát nebo kapustu a rybí maso. Okořeňte kořením na ryby, promíchejte a restujte 10 minut.
  2. Do vychladlé směsi přidejte najemno nakrájený pórek a strouhanku. Směs dobře promíchejte.
  3. Na pomoučeném vále vyválejte těsto na placku. Rozdělte na ni rybí směs a těsto zarolujte. Okraje k sobě dobře přitiskněte.
  4. Pečte v troubě vyhřáté na 190 °C přibližně35-40 minut.
  5. Závin můžete podávat teplý i studený.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    58,21g
  • Sacharidy:

    173,50g
    • Cukry:

      13,00g
  • Tuky:

    131,23g
  • Vláknina:

    9,59g

Aktivita pro spálení: 143 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

42

minut uklízení



Podobné recepty

Kuřecí bábovka

(12 hlasů)
1h a 50min
1106 kJ

Masová bábovka

(19 hlasů)
1h a 5min
813 kJ

Slaný koláč

(16 hlasů)
55min
1237 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Závin s rybí náplní

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat