Prostreno.cz

Hrušková polévka

Lahodná a nízkotučná polévka.

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 50min

    25min příprava

    25min vaření

  • 259 kJ / 61 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy11g
tuky2g

Ingredience na

  • 1,2 l zeleninového vývaru
  • 4 ks zralých hrušek - nakrájených na kostičky
  • 2 snítky čerstvého koriandru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks nakrájené cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce kari koření - z toho 2 špetky na posypání
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 300 g ořechové dýně - nakrájené na kostičky
  • 1 špetka soli
  • 1 lžíce másla
  • 4 plátky hrušky

Postup přípravy

  1. V hrnci na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte na plátky nakrájený česnek, část kari koření, kmín, cukr a míchejte pár vteřin.
  2. Přidejte na kostky nakrájenou dýni, hrušky a zalijte vývarem. Vařte 20-25 minut.
  3. Polévku rozmixujte a podle potřeby dochuťte solí.
  4. Na lžíci másla opečte plátky hrušek.
  5. Polévku podávejte ozdobenou lístky koriandru, poprášenou kari kořením a přidejte plátek hrušky.

TIP:

Pro děti kari vynechejte.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    30,06g
  • Sacharidy:

    231,50g
    • Cukry:

      127,18g
  • Tuky:

    223,05g
  • Vláknina:

    21,20g

Aktivita pro spálení: 61 kcal

7

minut jízdy na kole

5

minut běhu

18

minut uklízení



Podobné recepty

Ovocná polévka

(11 hlasů)
40min
182 kJ

Višňová polévka

(16 hlasů)
30min
533 kJ

Třešňová polévka

(8 hlasů)
35min
868 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hrušková polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat