Prostreno.cz

Melounové chutney

Recept na chutney, které se výborně hodí k rybám.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 1h a 10min

    30min příprava

    40min vaření

  • 276 kJ / 66 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy15g
tuky1g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Melouny oloupejte, rozpulte a odstraňte jádra a vláknitou dužinu, která je uprostřed plodu. Melouny nakrájejte na kostičky.
  2. Kostičky smíchejte s cukrem a vinným octem. Zakryjte je a nechte asi 2 hodiny v klidu, aby mohl cukr vytáhnout z melounu šťávu.
  3. Vše dejte do hrnce, přidejte kardamom, koriandr, zázvor, pepř a sůl.
  4. Čatní na středním ohni přiveďte k varu. Za stálého míchání vařte asi 30 minut na mírnějším ohni, až se melounové kostičky rozvaří a z čatní se stane kompaktní masa.
  5. Meduňkové lístky otrhejte a nasekejte na větší kousky. Přidejte je do čatní a vařte ještě 5 minut.
  6. Potom čatní rozdělte do sklenic, které hned zavřete. Skladujete-li čatní v chladu, vydrží přibližně 2 měsíce.

TIP:

Podávejte k rybám, bílému masu a nářezům. Místo meduňky můžete použít mátu, případně obě byliny najednou.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    16,40g
  • Sacharidy:

    201,10g
    • Cukry:

      113,00g
  • Tuky:

    5,02g
  • Vláknina:

    27,00g

Aktivita pro spálení: 66 kcal

8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

19

minut uklízení



Podobné recepty

Zázvorové chutney

(12 hlasů)
30min
236 kJ

Jablečné chutney

(9 hlasů)
60min
433 kJ

Višňové chutney

(7 hlasů)
1h a 15min
990 kJ
Více receptů

Celkem 3 komentářů

Anonym
31.03.2016
heenna
18.12.2015

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Melounové chutney

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat