Prostreno.cz

Višňový džem

Lahodný džem z višní.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 3h a 35min

    3h a 30min příprava

    5min vaření

  • 544 kJ / 130 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy33g
tuky0g

Ingredience na

  • 1,5 kg vypeckovaných višní
  • 500 g želírovacího cukru 2:1
  • 5 lžic octa balsamico

Postup přípravy

  1. Odpeckované višně dejte do kastrolu se silným dnem, přidejte ocet, cukr a nechte stát 3 hodiny.
  2. Po třech hodinách přiveďte višně k varu a za stálého míchání popvařte 3 minuty.
  3. Rozdělte do horkých skleniček, zavíčkujte.
  4. Skleničky otočte dnem vzhůru, po 5 minutách otočte zpět a nechte vychladnout.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    1,10g
  • Sacharidy:

    115,50g
    • Cukry:

      107,00g
  • Tuky:

    0,50g
  • Vláknina:

    1,00g

Aktivita pro spálení: 130 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

38

minut uklízení



Podobné recepty

Džem z melounu a broskví

(15 hlasů)
40min
845 kJ

Hruškový džem

(10 hlasů)
1h a 5min
785 kJ

Višňový džem

(11 hlasů)
60min
687 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Višňový džem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat