Prostreno.cz

Kuřecí játra na červeném víně

Játra připravená na červeném víně s šalotkou.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 30min

    10min příprava

    20min vaření

  • 468 kJ / 111 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy12g
tuky4g

Ingredience na

  • 300 g kuřecích jater
  • 6 ks cibule šalotky
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 5 lžic červeného octa balsamico
  • 150 ml červeného suchého vína
  • 150 ml kuřecího vývaru
  • 2 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Játra omyjte a osušte. Šalotku oloupejte a nakrájejte na čtvrtky.
  2. Na pánvi rozehřejte lžíci oleje a lžíci másla, přidejte šalotku, posypte ji cukrem a nechte 1 minutu restovat, přidejte ocet balsamico, nakrájený rozmarýn, vývar a víno. Vařte, až se tekutiny zredukují na polovinu.
  3. Na jiné pánvi s rozehřátým máslem a olejem orestujte játra. Měkká játra vložte do připravené omáčky a prohřejte. Maximálně 3 minuty. Podle chuti osolte a opepřete.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    38,60g
  • Sacharidy:

    257,80g
    • Cukry:

      112,00g
  • Tuky:

    202,50g
  • Vláknina:

    71,00g

Aktivita pro spálení: 111 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

33

minut uklízení



Podobné recepty

Pečená telecí játra

(16 hlasů)
55min
553 kJ

Telecí játra na cibulce

(11 hlasů)
40min
815 kJ

Kuřecí játra s cibulkou

(7 hlasů)
30min
725 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Kuřecí játra na červeném víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat