Prostreno.cz

Bramborový koláč

Vrstvený bramborový koláč se šafránovým máslem.
Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 569 kJ / 136 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy15g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 120 g rozpuštěného másla
  • 5 snítek šafránu
  • 1.5 kg brambor
  • 0.5 lžičky soli
  • 3 špetky mletého bílého pepře
  • 250 ml smetany na vaření
  • Na posypání
  • 2 snítky jemně nasekaného čerstvého tymiánu
  • Na vymazání
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190°C.
  2. Do rozpuštěného másla dejte snítky šafránu a promíchejte.Nechte 10 minut stát .
  3. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
  4. Pánev vhodnou na pečení v troubě vymažte máslem .
  5. Brambory uložte do pánve, začněte ve středu pánve, ukládejte do kruhu plátky brambor tak,aby se lehce překrývaly , zaplňte celé dno pánve.
  6. Plátky potřete šafránovým máslem,jemně je osolte a opepřete.
  7. Postupujte stejným způsobem až spotřebujete všechny brambory.
  8. Brambory zalijte smetanou a pečte v předehřáté troubě doměkka a dozlatova.
  9. Upečené brambory posypte nasekaným tymiánem.
  10. Vhodná příloha je zeleninový salát .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    16,60g
  • Sacharidy:

    86,60g
    • Cukry:

      5,13g
  • Tuky:

    180,36g
  • Vláknina:

    5,00g

Aktivita pro spálení: 136 kcal

17

minut jízdy na kole

12

minut běhu

40

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bramborový koláč

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat