Prostreno.cz

Kombinace olivového oleje a soli spolehlivě tlumí bolesti kloubů

Trápí vás nesnesitelné bolesti kloubů? Pojídání prášků jeden za druhým pro vás není řešení? Vyrobte si slané olejové mazání, které vám uleví už po chvilce masáže!

Bolesti kloubů jsou něčím, s čím se během života potýká mnoho z nás. Je to často důsledek stárnutí, zranění nebo chronických onemocnění, jako je např. artritida. Ať už je příčina jakákoli, tito pacienti si často hledají úlevu kdekoliv mohou. Jedním z méně tradičních způsobů, jak tlumit bolesti kloubů, je pomocí soli a oleje.

Ne zcela nevinná spása

Nikdo nepopírá, že léčiva, jejichž funkcí i úkolem je zmírnění bolestivých stavů, v krizové chvíli přinášejíí úlevu. Přesto by se ale podle lékařů měla užívat jen výjimečně a samozřejmě v rozumné míře. Problémem jsou možné vedlejší účinky, které zahrnují zhoršenou činnost jater i ledvin, arteriální hypertenzi, nevolnost, pálení žáhy nebo alergické reakce (1). V sázce je ovšem i srdeční zdraví! Jak si tedy pomoci, aby to bylo bez rizika? Jistá možnost by tu byla.

Domácí mazání pro každého 

Sůl je známá svými protizánětlivými vlastnostmi. Právě z tohoto důvodu je jednou z hlavních složek v mnoha domácích léčebných přípravcích na bolest kloubů. Sůl pomáhá redukovat otoky a záněty, které jsou hlavně spojeny s bolestí kloubů (2).

Oleje, jako je olivový olej nebo kokosový olej, mohou také přinést úlevu od bolesti kloubů. Olivový olej je bohatý na omega-3 mastné kyseliny, které jsou známy svými protizánětlivými vlastnostmi. Kokosový olej má zase analgetické vlastnosti, které mohou pomoct zmírnit bolest (2).

Léčebný přípravek na bolest kloubů, který využívá vlastnosti soli a oleje, může být připraven jednoduše doma:

Ingredience:

- 1/2 šálku mořské soli

- 1/4 šálku olivového oleje nebo kokosového oleje

Postup:

1. Promíchejte sůl a olej dohromady, dokud se nespojí.

2. Masírujte směs do bolestivých kloubů po dobu 15 až 20 minut.

4. Opláchněte teplou vodou a osušte.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10402723/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10365668/






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat