Prostreno.cz

Babské triky v kuchyni. Jak předejít zápachu při vaření a neplakat nad cibulí

Už vás nebaví po každé přípravě brokolice celé hodiny větrat, rozčilovat se nad popraskanou slupkou brambor či svádět boj při loupání rajčat? Inspirujte se od těch nejpovolanějších – našich prababiček. Jejich fígle si zaručeně oblíbíte!

Staré a osvědčené rady mají tu výhodu, že jsou neuvěřitelně snadné, a přesto velmi účinné. A mnohdy umí vytrhnout pomyslný trn z paty! Co byste určitě měli vyzkoušet?

Brokolice bez následků

Tahle zelenina je sice zdravá a pro lidské zdraví prospěšná, jenže kde koho odrazuje typický a nepříjemný zápach, který při jejím vaření vzniká. Stačí však do hrnce vložit krajíček chleba a žádný „odér“ se nekoná. Snadnější to být ani nemůže!

Konec pláče nad cibulí

Triků na krájení bez slz je spousta. Jedním z nich, asi tím nejpoužívanějším, je opláchnout nůž i cibuli ve vodě nebo přímo krájet ohřátým nožem. Pokud se chcete zbavit cibulového pachu, který se usídlí na vašich dlaních i prstech, potřete ruce plátkem syrové brambory, opláchněte a jste z obliga.

Květák, co neztrácí barvu

Snad každý si potrpí na to, aby jídlo na talíři vypadalo přitažlivě. Jak si však vařený květák uchová barvu, aby byl krásně bílý? Dejte s ním do vody lžíci mléka nebo kapku citronové šťávy. Výsledek vás mile překvapí!

Luštěniny nebudou nadýmat

Při vaření čočky i fazolí použijte po lžičce majoránky a olivového oleje. Vyhnete se pak pozdějším stížnostem strávníků ohledně nepříjemného nadýmání. To je rada nad zlato!

Potíž zvadlé mrkve

Zavadlá mrkev ztrácí svou křehkost a také se obtížně čistí. Přesto nemáte to srdce ji vyhodit? Dobře děláte. Když ji před použitím „ubytujete“ na půl hodiny ve studené vodě, neuvěřitelně „ožije“ a opět se vzpruží. Stejně dobře to funguje i na petržel.

Snadné loupání rajčat

Jak si práci výrazně usnadnit? Každé rajče nařízněte ve špičce do křížku, na chvilku hoďte do vařící vody a poté okamžitě přelijte vodou studenou. Slupku pak stáhnete opravdu snadno. To vám ušetří hodně času i nervů.

Brambory nepopraskají

Chystáte se dnes podávat oblíbenou a rychlou večeři „na loupačku“? Až budete brambory vařit, nezapomeňte je zakápnout octem. Vsaďte boty, že nebudou mít ani prasklinku!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Želví maso

(2 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat