Prostreno.cz

Jehněčí kotlety na víně

Neochutnat jehněčí maso na víně by byla škoda.

Ohodnotit
(18 hlasů)
sun
  • 1h a 10min

    20min příprava

    50min vaření

  • 951 kJ / 227 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny15g
sacharidy3g
tuky15g

Ingredience na

  • 6 ks jehněčích kotletek
  • 4 lžíce oleje - podle potřeby
  • 2 ks cibule
  • 6 kuliček pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • 250 ml červeného vína
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Kotlety lehce naklepejte, osolte a v pekáčku na oleji maso orestujte.
  2. Opečené kotlety vyndejte na talíř, do šťávy přidejte nakrájenou cibuli, rajčatový protlak, koření a červené víno.
  3. Všechno dobře promíchejte, kotlety vložte zpět a pečte 45 minut, nebo do měkka v troubě předehřáté na 180 °C.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    59,50g
  • Sacharidy:

    97,40g
    • Cukry:

      10,20g
  • Tuky:

    122,55g
  • Vláknina:

    26,00g

Aktivita pro spálení: 227 kcal

28

minut jízdy na kole

21

minut běhu

67

minut uklízení



Podobné recepty

Jehněčí kýta v kokosovém mléce

(20 hlasů)
1h a 35min
808 kJ

Jehněčí s červeným vínem

(17 hlasů)
2h a 0min
701 kJ

Grilované jehněčí kotletky

(14 hlasů)
30min
972 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí kotlety na víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat