Nastavit jako domovskou stránku
středa 2. září | svátek má  Adéla
Přihlásit | Nejste registrována? Registrovat 

Rýžový nákyp

Celkem 15 hlasů
Hodnotit
Rýžový nákyp
redakce | 07.03.2010

Pokud máte na sladký rýžový nákyp špatné vzpomínky ze školní jídelny, rozhodně zkuste tento recept a uvidíte, že si na něm pochutnáte.

Nutriční informace

na 100 gramů
  • Energetická hodnota837 kJ
  • Tuky5 g
  • Sacharidy27 g
  • Bílkoviny5 g
Recept na porce
  • Celkový čas: 45min
  • Čas přípravy: 0min
  • Čas vaření: 45min
  • Cena: 74 Kč

ingredience

  • 200 g rýže
  • 600 ml mléka
  • skořice
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 50 g másla
  • 4 ks vajec
  • ovoce - švestky, meruňky nebo jablka

postup přípravy

  • Rýži propláchněte a 10 minut vařte ve vodě s celou skořicí nebo hřebíčkem. Sceďtee a za stálého míchání rýži dovařte v mléce úplně doměkka. Vyndejte koření.
  • Přidejte máslo a vanilkový cukr, můžete přidat nastrouhanou citronovou kůru a promíchejte s rýží. Přikryjte pokličkou. Pod pokličkou rýže ještě dojde, více nabobtná i změkne. Nechte ji částečně vychladnout.
  • Oddělte bílky od žloutků, žloutky přimíchejte do rýže. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a asi 3/4 opatrně přimíchejte do rýže. Do máslem vymazaného pekáče opatrně přendejte asi polovinu rýže, poklaďte ovocem, zakryjte druhou polovinou rýže a uhlaďte.
  • Pečte asi 30 minut, dokud není nákyp tuhý (zkuste špejlí), dejte nahoru sněhovou čepici ze zbylého sněhu a pečte dalších asi 10 minut.
  • Rýžový nákyp podávejte posypaný cukrem, politý rozpuštěným máslem s ovocem, které jste daly do nákypu.
Hledání
Vyhledávat můžete podle názvu receptu nebo surovin (slova neoddělujte čárkou)

oblíbené recepty


	Maso z divoké zvěře patří jednoznačně k nejdelikátnějším na trhu, zvěřina jakkoli upravená patří mezi české kulinářské speciality.

Srnčí špízy s jarní cibulkou

Celkový čas: 45min

Energie: 397 kJ


	Jiná varianta italského pesta.

Pesto z červené řepy

Celkový čas: 1h a 20min

Energie: 1117 kJ


	Velmi snadná omáčka z portského vína je natolik univerzální, že ji můžete podávat k jakémkoli druhu masa i k rybám.

Omáčka z Portského vína

Celkový čas: 55min

Energie: 579 kJ


	Skvělý míchaný nápoj z rumu, Campari a Vermutu.

Rum drink

Celkový čas: 15min

Energie: 351 kJ


	Hodně zdravý nápoj plný vitamínů a minerálů.

Ostružinový nápoj

Celkový čas: 15min

Energie: 107 kJ


	Klasický recept italské kuchyně.

Lilkové rolky

Celkový čas: 1h a 25min

Energie: 627 kJ


	Lahodná sýrová polévka s nivou a brokolicí.

Sýrová polévka

Celkový čas: 55min

Energie: 353 kJ


	Losos marinovaný v bílém víně s řeřichovou máčkou.

Losos s řeřichovou omáčkou

Celkový čas: 1h a 30min

Energie: 405 kJ


	Užijte si jahody v poháru.

Mražená jahodová dřeň

Celkový čas: 12h a 20min

Energie: 327 kJ


	Tenhle anglosaský zákusek se prakticky nedá zkazit a zároveň jej lze obměňovat podle sezony i podle momentálních chutí.

Rebarborový crumble

Celkový čas: 55min

Energie: 1301 kJ


	Tento lahodný hráškový salát je perfektním doplňkem k pečenému, nebo grilovanému masu.

Salát z hrášku s bylinkami

Celkový čas: 45min

Energie: 402 kJ


	Velmi pikantní houbová příloha k hovězímu,  jehněčímu nebo kuřecímu masu.

Pikantní žampióny

Celkový čas: 25min

Energie: 330 kJ


	Křupavý salát z bílého a červeného zelí s ořechy.

Zelný salát

Celkový čas: 35min

Energie: 444 kJ


	Vyzkoušejte tento chutný recept s nezvyklou kombinací těstovin a sladké brambory.

Těstoviny s kuřecím masem a sladkou bramborou

Celkový čas: 1h a 15min

Energie: 782 kJ


	Pestrý a chutný zeleninový salát s fazolemi a italskou zálivkou.

Salát z rajčat

Celkový čas: 25min

Energie: 286 kJ


	Kuřecí paličky pečené zároveň s přílohou.

Kuřecí paličky

Celkový čas: 1h a 15min

Energie: 490 kJ


	Lahodný dezert z dušené rebarbory a jablek s pudinkem.

Jablečný dezert s rebarborou

Celkový čas: 40min

Energie: 548 kJ


	Jemná příloha k masu s křupavou krustičkou, ve větším množství s mísou zeleninového salátu, hravě zastane roli hlavního chodu.

Gratinované brambory

Celkový čas: 1h a 20min

Energie: 485 kJ


	Dušené vepřové kotlety s fíky a zázvorovým džemem.

Kotlety s čerstvými fíky

Celkový čas: 1h a 10min

Energie: 538 kJ


	Jednoduchý, chutný pokrm z kuřete a žampiónů.

Kuře s žampiony

Celkový čas: 1h a 20min

Energie: 603 kJ


	Velmi sytá italská zeleninová polévka s prosciuttem.

Sytá zeleninová polévka

Celkový čas: 50min

Energie: 377 kJ


	Pro milovníky výživných zeleninových polévek, krémová a sladké chuti.

Cuketová polévka

Celkový čas: 40min

Energie: 263 kJ


	Kuřecí nudličky s lilkem, žampiony a mandlemi.

Kuřecí kari s houbami

Celkový čas: 1h a 5min

Energie: 715 kJ


	Salát skvělý ke grilovaným rybám nebo jen tak.

Jednoduchý okurkový salát

Celkový čas: 25min

Energie: 173 kJ


	Sytá bramborová polévka se smetanou a kořením, vynikající spojení chutí.

Bramborová kořeněná polévka

Celkový čas: 45min

Energie: 202 kJ


	K hranolkům, zelenině, celozrnným chipsům, grilovanému masu.

Pikantní dip s rajčaty a slaninou

Celkový čas: 40min

Energie: 1180 kJ


	Jarní kuřecí kousky se zeleninou, sytý oběd pro celou rodinu.

Kuřecí kousky se zeleninou

Celkový čas: 1h a 20min

Energie: 575 kJ


	Klasická pórková polévka, vylepšená petrželkou a řapíkatým celerem.

Pórková polévka s petrželkou

Celkový čas: 40min

Energie: 281 kJ


	Pokud máte rádi krémové polévky všeho druhu, tak určitě vyzkoušejte tuto cuketovou polévku.

Cuketová polévka

Celkový čas: 45min

Energie: 184 kJ


	Jednoduchá příloha z vařené mrkve se sezamovými semínky.

Mrkev se zázvorem

Celkový čas: 35min

Energie: 322 kJ


	Houby plněné sýrem ricotta, listovým špenátem a sušenými rajčaty.

Žampiony plněné sušenými rajčaty

Celkový čas: 55min

Energie: 272 kJ


	Dušená hovězí kýta s kořenovou zeleninou.

Dušené hovězí kostky

Celkový čas: 2h a 25min

Energie: 423 kJ


	Jehněčí kotletky jsou na grilování ideální, stačí jen pár minut – aby zůstaly uvnitř šťavnaté!

Pikantní jehněčí kotletky

Celkový čas: 35min

Energie: 577 kJ


	Polévka z bílé cibule a jablek.

Krémová cibulová polévka

Celkový čas: 50min

Energie: 330 kJ


	Tyto sladké, nakládané třešně jsou báječné k jakémukoli masu, vepřovému,jehněčímu,kuřecímu ……

Pikantní třešně

Celkový čas: 3h a 25min

Energie: 222 kJ


	Rychle a chutně připravené kuřecí maso s paprikou a kešu ořechy.

Kuřecí kostky s kari kořením

Celkový čas: 55min

Energie: 627 kJ

Tip na oběd

kuřecí maso plněné  sušenými rajčaty a sýrem

Kuřecí kapsy

Celkový čas: 55min

Energie: 288 kJ

Cena: 195 Kč


	Recept na sytou bramborovou polévku s květákem.

Bramborová polévka s květákem

Celkový čas: 45min

Energie: 387 kJ

Cena: 79 Kč


	Recept na šťavnatá žebírka, pečená v pivu a zelenině.

Žebra pečená na pivu

Celkový čas: 1h a 45min

Energie: 824 kJ

Cena: 180 Kč

KOMERČNÍ SDĚLENÍ
 

Horoskopy

Nastavit horoskopy
Beran

Beran

21. března - 20. dubna

Pokud budete tento týden naslouchat jen svému svědomí a intuici, nebudete moci šlápnout vedle. Ovšem snadné to mít nebudete – ze všech stran se na vás budou valit dobře míněné rady, až si budete připadat, že snad ani nejste vlastního rozhodnutí schopni. Nenechte se ale tlačit do něčeho, co nechcete, poznámky o tvrdohlavosti házejte za hlavu. To vy musíte nejlépe vědět, co děláte.

soutěž

Soutěž o balíček produktů Daylong: Spolehlivá sluneční ochrana pro celou rodinu!

Soutěž o balíček produktů Daylong: Spolehlivá sluneční ochrana pro celou rodinu!

Osloví i náročné spotřebitele.

Soutěž probíhá od 27. 8. 2015 do 6. 9. 2015

anketa

Jaký by byl váš ideální příjem, se kterým byste bez problémů „vyšla“?










dítě dne

Mě se nechce do školky 2. 9. 2015

Mě se nechce do školky

  • 2/5
Celkem 27
další
Bety.cz - magazín nejen pro mámy
Partneři Bety.cz - Odhaleno.cz (www.odhaleno.cz) Své náměty a připomínky k obsahu internetového magazínu Bety.cz posílejte na redakce@bety.cz, technické problémy na podpora@bety.cz.
Kontakty na redakci, obchodního a marketingového zástupce naleznete zde.

Copyright © 2009-2015 Bety.cz - všechna práva vyhrazena.

Registrovat