Nastavit jako domovskou stránku
sobota 30. května | svátek má  Ferdinand
Přihlásit | Nejste registrována? Registrovat 

Rýžový nákyp

Celkem 12 hlasů
Hodnotit
Rýžový nákyp
redakce | 07.03.2010

Pokud máte na sladký rýžový nákyp špatné vzpomínky ze školní jídelny, rozhodně zkuste tento recept a uvidíte, že si na něm pochutnáte.

Nutriční informace

na 100 gramů
  • Energetická hodnota837 kJ
  • Tuky5 g
  • Sacharidy27 g
  • Bílkoviny5 g
Recept na porce
  • Celkový čas: 45min
  • Čas přípravy: 0min
  • Čas vaření: 45min
  • Cena: 74 Kč

ingredience

  • 200 g rýže
  • 600 ml mléka
  • skořice
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 50 g másla
  • 4 ks vajec
  • ovoce - švestky, meruňky nebo jablka

postup přípravy

  • Rýži propláchněte a 10 minut vařte ve vodě s celou skořicí nebo hřebíčkem. Sceďtee a za stálého míchání rýži dovařte v mléce úplně doměkka. Vyndejte koření.
  • Přidejte máslo a vanilkový cukr, můžete přidat nastrouhanou citronovou kůru a promíchejte s rýží. Přikryjte pokličkou. Pod pokličkou rýže ještě dojde, více nabobtná i změkne. Nechte ji částečně vychladnout.
  • Oddělte bílky od žloutků, žloutky přimíchejte do rýže. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a asi 3/4 opatrně přimíchejte do rýže. Do máslem vymazaného pekáče opatrně přendejte asi polovinu rýže, poklaďte ovocem, zakryjte druhou polovinou rýže a uhlaďte.
  • Pečte asi 30 minut, dokud není nákyp tuhý (zkuste špejlí), dejte nahoru sněhovou čepici ze zbylého sněhu a pečte dalších asi 10 minut.
  • Rýžový nákyp podávejte posypaný cukrem, politý rozpuštěným máslem s ovocem, které jste daly do nákypu.
Hledání
Vyhledávat můžete podle názvu receptu nebo surovin (slova neoddělujte čárkou)

oblíbené recepty


	Jednoduchý, chutný pokrm z kuřete a žampiónů.

Kuře s žampiony

Celkový čas: 1h a 20min

Energie: 604 kJ


	Svou chutí vyhoví i těm nejnáročnějším, srnčí medailonky jsou opravdovou delikatesou.

Srnčí medailonky

Celkový čas: 60min

Energie: 678 kJ


	Pomalu dušené jehněčí stopky podle indické kuchyně.

Jehněčí stopky

Celkový čas: 2h a 50min

Energie: 778 kJ


	Jehněčí plněné rýží a sušeným ovocem.

Plněná jehněčí plec

Celkový čas: 1h a 55min

Energie: 1009 kJ


	Dobré ryby si žádají jednoduchou úpravu, pražma neboli dorada je oblíbená a velmi chutná ryba.

Pražma se špenátem a rukolou

Celkový čas: 50min

Energie: 271 kJ


	Špejle z kuřecího masa s pikantní arašídovou omáčkou.

Špejle s kuřecím masem

Celkový čas: 55min

Energie: 660 kJ


	Hovězí plátky v lahodné hořčičné omáčce.

Minutka z hovězí svíčkové

Celkový čas: 50min

Energie: 523 kJ


	Chuťově nejjemnější telecí játra připravte s omáčkou z pomerančové šťávy s kari kořením.

Telecí játra s kari omáčkou

Celkový čas: 35min

Energie: 669 kJ


	Zapečené brambory na různý způsob jsou velmi oblíbené, vyzkoušejte brambory zapečené s mletým vepřovým masem.

Brambory zapečené s mletým masem

Celkový čas: 1h a 10min

Energie: 506 kJ


	Mleté krůtí maso zapečené se zeleninou a fazolemi zasytí i ty největší jedlíky.

Zapečené krůtí maso

Celkový čas: 1h a 15min

Energie: 477 kJ


	Blesková příprava a skvělá chuť, kari je jeden z nejpopulárnějších indických receptů, je to rychlý, snadný a chutný pokrm.

Indické kuřecí kari

Celkový čas: 55min

Energie: 574 kJ


	Oblíbený květák, tentokrát podle Italského receptu.

Květák pečený s pestem

Celkový čas: 55min

Energie: 473 kJ


	Růžičková kapusta, pórek a křupavá slanina, perfektní chuťová kombinace.

Placičky z růžičkové kapusty

Celkový čas: 50min

Energie: 930 kJ


	Maso s česnekem a jablky dušené v troubě.

Vepřové kotlety s česnekem

Celkový čas: 1h a 20min

Energie: 627 kJ


	Pikantní kachní prsíčka s brusinkami, sušenými meruňkami a sečuánským pepřem.

Kachní prsa s brusinkami

Celkový čas: 45min

Energie: 1024 kJ


	Losos marinovaný v bílém víně s řeřichovou máčkou.

Losos s řeřichovou omáčkou

Celkový čas: 1h a 30min

Energie: 405 kJ


	Rizoto s parmazánem a opečenou rybou.

Ryba s pórkem a rýží

Celkový čas: 1h a 15min

Energie: 620 kJ


	Gin vylepšený okurkovou šťávou osvěží.

Gin s okurkovou šťávou

Celkový čas: 25min

Energie: 151 kJ


	Remuláda je ochucená majonéza, domácí verze je obvykle mnohem lepší než ta, kterou si můžete koupit v obchodě.

Remuláda

Celkový čas: 25min

Energie: 1256 kJ


	Máte rádi bazalku, tento chlebíček z italské kuchyně vám bude zaručeně chutnat.

Pesto chlebíček s rajčaty

Celkový čas: 1h a 15min

Energie: 752 kJ


	Bochánek trochu jinak… s pomerančovou šťávou, rumem a hruškovicí.

Velikonoční bochánek

Celkový čas: 3h a 0min

Energie: 1440 kJ


	Sytá krémová polévka zasytí i ty největší jedlíky.

Polévka z pórku a brambor

Celkový čas: 50min

Energie: 242 kJ


	Velmi pikantní houbová příloha k hovězímu,  jehněčímu nebo kuřecímu masu.

Pikantní žampióny

Celkový čas: 25min

Energie: 330 kJ


	Křupavý salát z bílého a červeného zelí s ořechy.

Zelný salát

Celkový čas: 35min

Energie: 444 kJ


	Vyzkoušejte chutné, jemně pikantní kari s hovězí svíčkovou.

Kari těstoviny s hráškem

Celkový čas: 60min

Energie: 766 kJ


	Vyzkoušejte tento chutný recept s nezvyklou kombinací těstovin a sladké brambory.

Těstoviny s kuřecím masem a sladkou bramborou

Celkový čas: 1h a 15min

Energie: 782 kJ


	Vanilkový jogurt, med a skořice.

Vanilkové smoothie

Celkový čas: 15min

Energie: 269 kJ


	Pestrý a chutný zeleninový salát s fazolemi a italskou zálivkou.

Salát z rajčat

Celkový čas: 25min

Energie: 286 kJ


	Těstoviny s jemnou sýrovou omáčkou, kuřecím masem a zeleninou.

Těstoviny s cuketou a špenátem

Celkový čas: 1h a 5min

Energie: 722 kJ


	Lahodný dezert z dušené rebarbory a jablek s pudinkem.

Jablečný dezert s rebarborou

Celkový čas: 40min

Energie: 548 kJ


	Netradiční příprava tresky, kdo má rád ryby, pochutná si.

Treska se sušenkovou krustou

Celkový čas: 50min

Energie: 1372 kJ


	Neochutnat na jaře jehněčí maso by byla škoda.

Jehněčí kotlety na česneku

Celkový čas: 1h a 35min

Energie: 814 kJ


	Zapečené brambory na různý způsob jsou velmi oblíbené, brambory se sýrem hravě zastanou roli hlavního chodu.

Brambory se třemi druhy sýra

Celkový čas: 1h a 10min

Energie: 635 kJ


	Kuřecí prsa dušená na másle a bílém víně s rozmarýnem.

Kuřecí prsa na másle s rozmarýnem

Celkový čas: 55min

Energie: 782 kJ


	Sangria je typické španělské víno , víno skvěle doplní úpravu kuřete.

Kuře Sangria

Celkový čas: 1h a 20min

Energie: 428 kJ


	Kuřecí prsa plněná pestem a mascarpone.

Plněná kuřecí prsa

Celkový čas: 60min

Energie: 570 kJ

Tip na večeři


	Recept na přípravu dietního králíčího masa.

Králík na smetaně a hořčici

Celkový čas: 2h a 55min

Energie: 810 kJ

Cena: 150 Kč


	Jemná omáčka se sterilovanými okurkami má lehce nakyslou chuť a vůni.

Vepřové s okurkovou omáčkou

Celkový čas: 55min

Energie: 398 kJ

Cena: 92 Kč


	Milovníci těstovin určitě uvítají jeden z dalších jednoduchých receptů na přípravu těstovin.

Makarony s paprikovou omáčkou

Celkový čas: 1h a 10min

Energie: 683 kJ

Cena: 105 Kč

KOMERČNÍ SDĚLENÍ
 

horoskopy

Nastavit horoskopy
Beran

Beran

21. března - 20. dubna

Nejste zrovna pověstní respektováním pravidel za každou cenu. Pokud se nějaké zcela vymyká vašemu přesvědčení, upravíte ho podle sebe. A i když vám to většinou prochází bez nějakých následků, tento týden by vám takový postup štěstí přinést nemusel... Zkuste raději zapojit veškeré své sebeovládání a poslední zbytky smyslu pro dodržování pravidel. Uvidíte, že vás nakonec hvězdy odmění!

anketa

Vadilo by vám, pokud by si váš syn chtěl hrát s panenkami?




dítě dne

Nejlepší koupání 29. 5. 2015

Nejlepší koupání

  • 3/5
Celkem 26
další
Bety.cz - magazín nejen pro mámy
Partneři Bety.cz - Odhaleno.cz (www.odhaleno.cz) Své náměty a připomínky k obsahu internetového magazínu Bety.cz posílejte na redakce@bety.cz, technické problémy na podpora@bety.cz.
Kontakty na redakci, obchodního a marketingového zástupce naleznete zde.

Copyright © 2009-2015 Bety.cz - všechna práva vyhrazena.

Registrovat