Prostreno.cz

Celerová polévka

Chutná polévka z řapíkatého celeru.

Ohodnotit
(27 hlasů)
  • 25min

    10min příprava

    15min vaření

  • 527 kJ / 126 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy9g
tuky9g

Ingredience na

  • 3 ks stonků řapíkatého celeru
  • 3 lžíce másla
  • 1/2 skleničky nahrubo nasekaných ořechů
  • 1 ks cibule
  • 1 l kuřecího vývaru
  • 150 ml smetany 33%
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 špetka soli
  • 150 g sýru niva

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli, omytý celer nakrájejte. Dejte do hrnce na rozpuštěné máslo a krátce orestujte. Zasypte moukou, promíchejte a pomalu přidávejte vývar a pak smetanu. Přidejte špetku soli, ořechy a vařte 15 minut.
  2. Hotovou polévku na talíři posypte rozdrobenou nivou.

TIP:

Celer pochází z jižní Evropy. Římané kořen používali k okořenění pokrmů a z listů zhotovovali smuteční věnce. Od nepaměti je celer zařazován mezi nejpůsobivější afrodiziaka.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    57,32g
  • Sacharidy:

    128,50g
    • Cukry:

      8,80g
  • Tuky:

    191,15g
  • Vláknina:

    17,00g

Aktivita pro spálení: 126 kcal

15

minut jízdy na kole

12

minut běhu

37

minut uklízení



Podobné recepty

Polévka z řapíkatého celeru

(27 hlasů)
35min
248 kJ

Polévka z mražené zeleniny

(24 hlasů)
30min
142 kJ

Celerová polévka s hruškou

(14 hlasů)
40min
220 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Celerová polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat