Prostreno.cz

Růžičková kapusta s anglickou slaninou

Takto připravené kapustičky můžete jíst jen tak, anebo je servírovat jako přílohu k rybě nebo k jednoduše upravenému masu.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 475 kJ / 113 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy6g
tuky7g

Ingredience na

  • 150 g anglické slaniny
  • 500 g růžičkové kapusty
  • 1/2 hrnku čerstvé petrželky - nasekané
  • 60 ml redukce balsamico
  • 2 lžičky citronové kůry
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Slaninu nakrájejte a nasucho orestujte v pánvi. Orestovanou slaninu vyndejte děrovanou lžící, dejte na talíř a nechte vychladnout.
  2. Na stejnou pánev přidejte očištěnou, překrojenou růžičkovou kapustu a duste 10 minut.
  3. Přidejte nasekanou petržel, redukci balsamico, citronovou kůru, podle chuti osolte, opepřete a vmíchejte slaninu.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    61,40g
  • Sacharidy:

    96,80g
    • Cukry:

      9,34g
  • Tuky:

    41,10g
  • Vláknina:

    25,00g

Aktivita pro spálení: 113 kcal

14

minut jízdy na kole

10

minut běhu

33

minut uklízení



Podobné recepty

Vodnice s barevnou paprikou

(24 hlasů)
30min
310 kJ

Mrkev se zázvorem

(22 hlasů)
35min
325 kJ

Bramborový salát

(13 hlasů)
1h a 20min
277 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Růžičková kapusta s anglickou slaninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat