Prostreno.cz

Polévka z pečené papriky

Studená polévka z pečených paprik vás v horkých letních dnech příjemně osvěží.

Ohodnotit
(17 hlasů)
sun
  • 55min

    35min příprava

    20min vaření

  • 116 kJ / 27 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy3g
tuky2g

Ingredience na

  • 4 ks červených paprik
  • 4 ks rajčat
  • 300 g konzervovaných loupaných rajčat
  • 600 ml převařené vody
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 2 lžíce olivový olej - podle potřeby
  • 3 špetky soli

Postup přípravy

  1. Rajčata oloupejte, rozpulte a opečte v pánvi na oleji, nejdříve řezem dolů.
  2. Červené papriky omyjte a opečte je na grilu nebo v troubě skoro „do černa“.
  3. Opečené papriky vložte do igelitového sáčku, papriky se zapaří a budou se snáze loupat. Slupku i jádřince odstraňte. Šťávu z paprik, která zůstala po zapaření, můžete přidat do polévky. Papriky propasírujte.
  4. Do hrnce dejte propasírované papriky, přidejte opečená rajčata, vodu a konzervu loupaných rajčat. Tyčovým mixérem vše rozmixujte.
  5. Polévku dochuťte vinným octem, olivovým olejem a solí. Podávejte vychlazené.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    2,87g
  • Sacharidy:

    16,33g
    • Cukry:

      6,99g
  • Tuky:

    100,63g
  • Vláknina:

    4,10g

Aktivita pro spálení: 27 kcal

3

minut jízdy na kole

2

minut běhu

8

minut uklízení



Podobné recepty

Polévka s kuřecím masem a nudlemi

(25 hlasů)
55min
325 kJ

Hrachová polévka s uzeným masem

(28 hlasů)
50min
313 kJ

Cuketová polévka

(29 hlasů)
45min
181 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z pečené papriky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat