Prostreno.cz

Melounový sorbet s mátou

Sorbet je vhodný i pro alergiky na laktózu nebo lepek. Obsahuje totiž jen ovoce, cukr, vodu a citron.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 4h a 0min

    4h a 0min příprava

    0min vaření

  • 206 kJ / 49 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy12g
tuky1g

Ingredience na

  • 600 g žlutého melounu
  • 50 g cukru
  • 100 ml vody
  • 1 ks citronu
  • 6 lístků čerstvé máty

Postup přípravy

  1. V kastrolu smíchejte cukr s vodou, přiveďte k varu a povařte 5 minut. Uvařený sirup nechte vychladnout.
  2. Meloun rozkrojte a vyberte dužinu, kterou nakrájejte na kousky, vložte do mixéru, přilijte připravený sirup, šťávu z citronu, lístky máty a vše rozmixujte.
  3. Směs přelijte do nádoby, ve které dáte sorbet do mrazáku.
  4. V mrazáku nechte přibližně dvě hodiny. V průběhu mrazení sorbet na chvíli vyndejte z mrazáku a vidličkou našlehejte.
  5. Před podáváním nechte sorbet lehce rozmrazit.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    9,00g
  • Sacharidy:

    131,00g
    • Cukry:

      107,00g
  • Tuky:

    1,50g
  • Vláknina:

    10,00g

Aktivita pro spálení: 49 kcal

6

minut jízdy na kole

4

minut běhu

14

minut uklízení



Podobné recepty

Hrušky v sirupu

(20 hlasů)
40min
406 kJ

Čokoládoví ovesný dort

(24 hlasů)
2h a 0min
504 kJ

Rýžový dezert s malinami

(23 hlasů)
20min
732 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Melounový sorbet s mátou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat