Prostreno.cz

Fazolkový salát

Fazolky marinované s dijonskou hořčicí a bylinkami.

Ohodnotit
(17 hlasů)
sun
  • 4h a 23min

    4h a 20min příprava

    3min vaření

  • 807 kJ / 193 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy8g
tuky18g

Ingredience na

  • 600 g čerstvých fazolových lusků
  • 1 ks červené cibule
  • 1 - 2 stroužku česneku
  • Na marinádu
  • 220 ml olivového oleje
  • 50 ml octa balsamico
  • 120 ml vody
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce čerstvého tymiánu
  • 1 lžíce čerstvé petrželky - nasekané
  • 1 lžíce hrubozrnné dijonské hořčice
  • 3 špetky soli a pepře

Postup přípravy

  1. Fazolky blanšírujte 3 minuty ve vařící vodě s 1 a ½ lžičky soli.
  2. Fazolky sceďte a vložte je do ledové vody-vodu si připravte nejlépe s kostkami ledu, fazolky nechte ve vodě dokud nevystydnou, pak fazolky sceďte a dejte je do mísy.
  3. K fazolkám přidejte na tenké plátky nakrájenou cibuli a česnek.
  4. Ingredience na marinádu v misce důkladně prošlehejte, podle chuti osolte a fazolky zalijte, promíchejte a nechte v chladu minimálně 4 hodiny marinovat.
  5. Salát během marinování alespoň jednou promíchejte.

TIP:

Salát můžete posypat sezamovými semínky




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    22,90g
  • Sacharidy:

    171,70g
    • Cukry:

      91,00g
  • Tuky:

    108,63g
  • Vláknina:

    35,00g

Aktivita pro spálení: 193 kcal

24

minut jízdy na kole

18

minut běhu

57

minut uklízení



Podobné recepty

Salát z červených brambor

(19 hlasů)
40min
522 kJ

Jednoduchý okurkový salát

(19 hlasů)
25min
183 kJ

Ledový salát s rajčaty

(24 hlasů)
25min
619 kJ
Více receptů

Celkem 3 komentářů

hedvika
13.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Fazolkový salát

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat