Prostreno.cz

Fenyklový salát s řeřichou

Aromatický salát, který se výtečně hodí jako příloha k pečenému či grilovanému masu.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 20min

    20min příprava

    0min vaření

  • 474 kJ / 113 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy4g
tuky10g

Ingredience na

  • 150 g rukoly
  • 1 balení řeřichy - vanička
  • 2 ks menší bulvy fenyklu
  • Na posypání
  • 80 g strouhaného parmazánu
  • Na zálivku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 3 špetky soli a pepře
  • 2 lžíce petrželky - nasekané

Postup přípravy

  1. Opranou, osušenou rukolu dejte do mísy, přidejte očištěný, na tenké plátky nakrájený fenykl a řeřichu.
  2. V misce prošlehejte olej s citronovou šťávou a dochuťte solí a pepřem.
  3. Zálivkou pokapejte zeleninu, posypte petrželkou a lehce promíchejte.
  4. Podávejte posypané strouhaným parmazánem.

TIP:

Fenykly můžete nechat půl hodiny namočené ve studené vodě, budou křehčí.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    43,60g
  • Sacharidy:

    28,40g
    • Cukry:

      7,64g
  • Tuky:

    130,80g
  • Vláknina:

    9,00g

Aktivita pro spálení: 113 kcal

14

minut jízdy na kole

10

minut běhu

33

minut uklízení



Podobné recepty

Salát z červených brambor

(19 hlasů)
40min
522 kJ

Jednoduchý okurkový salát

(19 hlasů)
25min
183 kJ

Ledový salát s rajčaty

(24 hlasů)
25min
619 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Fenyklový salát s řeřichou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat