Prostreno.cz

Vepřový plátek na pepři

Libové vepřové maso v jemně pikantní omáčce.

Ohodnotit
(16 hlasů)
sun
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 1153 kJ / 275 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny15g
sacharidy16g
tuky20g

Ingredience na

  • 4 plátky vepřových kotlet bez kosti - nebo kýta
  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1 lžíce uzené papriky
  • 3 špetky soli a pepře
  • 60 ml oleje
  • Na omáčku
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 2 snítky rozmarýnu, nebo šalvěje
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžička hrubě mletého pepře

Postup přípravy

  1. Maso lehce naklepejte, posypte uzenou paprikou a pepřem, koření lehce vetřete do masa a maso obalte v hladké mouce.
  2. Maso opečte doměkka na oleji, podle tloušťky masa přibližně 4 minuty z každé strany.
  3. Kotlety dejte na talíř, podle chuti osolte a přikryjte alobalem.
  4. Výpek z pánve nalijte do rendlíku, přidejte vývar a vařte na silnějším ohni 3 minuty.
  5. Vmíchejte pepř, nasekané bylinky, máslo a povařte 1 minutu.
  6. Pokud je omáčka příliš řídká, můžete ji zahustit instantní jíškou, nebo moukou.
  7. Kotlety podávejte přelité omáčkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    66,30g
  • Sacharidy:

    264,30g
    • Cukry:

      17,00g
  • Tuky:

    234,30g
  • Vláknina:

    105,00g

Aktivita pro spálení: 275 kcal

34

minut jízdy na kole

26

minut běhu

82

minut uklízení



Podobné recepty

Kotlety s čerstvými fíky

(13 hlasů)
1h a 10min
754 kJ

Vepřové kotlety s ananasem

(12 hlasů)
1h a 5min
1111 kJ

Vepřové nudličky s arašídy a bazalkou

(14 hlasů)
35min
658 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřový plátek na pepři

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat