Prostreno.cz

Jeřabinový likér

Buďte trpěliví, čím déle se nechá likér stát, tím lépe chutná.

Ohodnotit
(19 hlasů)
  • 40min

    40min příprava

    0min vaření

  • 1118 kJ / 267 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy42g
tuky6g

Ingredience na

  • 1 kg jeřabin
  • 1 ks pomeranče
  • 40 g zázvoru
  • 1 ks celé skořice
  • 10 ks hřebíčku
  • 1 hrst černého rybízu - na dochucení likéru
  • 500 g třtinového cukru
  • 700 ml 60 % alkoholu - nebo vodky

Postup přípravy

  1. Bobule důkladně opláchněte, vyberte špatné plody, stonky a nečistoty.
  2. Jeřabiny promíchejte důkladně s cukrem, přidejte nakrájený pomeranč, bez kůry (pokud by jste chtěli použít pomeranč s kůrou,je třeba z kůry důkladně odstranit bílou dužinu), koření a plátky zázvoru, vše nasypte do skleněné nádoby, zalijte alkoholem, dobře uzavřete víčkem a uložte na temné místo na 1-2 měsíce.
  3. Likér přefiltrujte přes filtr na kávu, nebo plátýnko, podle potřeby můžete dolít převařenou vodou a přidat pár kuliček rozmačkaného (mraženého) černého rybízu.

TIP:

Použijte nejlépe jeřabiny, které několikrát přešel mráz,můžete taky nejdřív svařit cukr s vodou a jeřabiny promíchat s tímto sirupem.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    12,91g
  • Sacharidy:

    296,80g
    • Cukry:

      121,57g
  • Tuky:

    19,45g
  • Vláknina:

    66,00g

Aktivita pro spálení: 267 kcal

33

minut jízdy na kole

25

minut běhu

79

minut uklízení



Podobné recepty

Bezová šťáva

(17 hlasů)
30min
542 kJ

Bublinky s rebarborou

(12 hlasů)
30min
169 kJ

Šťáva z černého bezu

(14 hlasů)
4h a 35min
563 kJ
Více receptů

Celkem 4 komentářů

andrea.durinova@centrum.cz
19.11.2020
verrca
24.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jeřabinový likér

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat