Prostreno.cz

Kdoulový džem

Skvělý džem na palačinky a lívance, džem, který připravovaly naše babičky.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 608 kJ / 145 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy36g
tuky0g

Ingredience na

  • 6 ks velkých kdoulí
  • 1 a1/2 l vody
  • 1.2 kg pískového cukru
  • 70 ml citronové šťávy

Postup přípravy

  1. Kdoule otřete utěrkou, aby jste odstranili chmýří. Poté je důkladně omyjte.
  2. Kdoule vložte do hrnce s vodou. Vařte 25 - 30 minut.
  3. Kdoule vyndejte z vody,(vodu nevylévejte), nechte vychladnout, oloupejte je a zbavte jádřince.
  4. Ovoce nakrájejte na velmi malé kousky, dejte je do kastrolu, zasypte je cukrem, přidejte 2 naběračky vody, ve které jste kdoule vařili, citronovou šťávu a vařte 15 - 20 minut.
  5. Kdoulemi naplňte horké, sterilované sklenice a uzavřete je víčky.
  6. Skladujte v chladničce.

TIP:

Džem můžete dochutit špetkou kardamomu.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    1,40g
  • Sacharidy:

    123,60g
    • Cukry:

      110,80g
  • Tuky:

    1,22g
  • Vláknina:

    3,00g

Aktivita pro spálení: 145 kcal

18

minut jízdy na kole

13

minut běhu

43

minut uklízení



Podobné recepty

Rosol z jablečné šťávy

(12 hlasů)
20min
458 kJ

Relish ze zelených rajčat

(10 hlasů)
55min
251 kJ

Pikantní brusinkovo - hořčičná marmeláda

(11 hlasů)
20min
664 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Kdoulový džem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat