Ingredience na
- 1 hlávka
čínského zelí
- středně velká
- 2 hlávky
štěrbáku
- nejlépe jen srdíčka
- 2 ks
zeleného jablka
- 1 ks
velké zelené hrušky
- 1 ks
zralého mango
- 1 stonek
řapíkatého celeru
- 2 ks
jarní cibulky
- Na zálivku
- 1 lžíce
hrubozrnné dijonské hořčice
- 50 ml
extra panenského oleje
- 1 lžíce
medu
- 2 lžíce
octa balsamico
- 1 lžička
pískového cukru
- 1 špetka
čerstvě mletého černého pepře a soli
TIP:
Štěrbák- Endivie - vzhledem připomíná spíše hlávkový salát, je bohatá na vitamín A, B, a C. Z minerálních látek na mangan, draslík, sodík, fosfor, dále na vlákninu a kyselinu listovou. Obsahuje velmi málo kalorií a naopak velké množství vody.