Prostreno.cz

Kuřecí maso s lilkem

Kuřecí prsní řízky pečené s lilkem a dvěma druhy sýra.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 495 kJ / 118 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny15g
sacharidy3g
tuky6g

Ingredience na

  • 4 ks kuřecích prsních řízků
  • 1 ks malého lilku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 150 ml konzervované rajčatové omáčky
  • 1 hrst lístků bazalky
  • 3 ks rajčat
  • 125 g mozzarelly
  • 50 g strouhaného parmezánu
  • 3 špetky soli a pepře

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Lilek nakrájejte na 1 cm silné plátky, potřete olivovým olejem a na grilu nebo pánvi opečte.
  3. Omáčku nalijte do zapékací misky a do omáčky vložte maso, posypte bazalkou, na maso položte plátky lilku a pak plátky rajčat.
  4. Dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem, posypte nastrouhanou, nebo nakrájenou mozzarellou a parmazánem.
  5. Pečte 30 - 35 minut, nebo až je maso měkké.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    95,83g
  • Sacharidy:

    25,95g
    • Cukry:

      11,49g
  • Tuky:

    152,43g
  • Vláknina:

    6,10g

Aktivita pro spálení: 118 kcal

14

minut jízdy na kole

11

minut běhu

35

minut uklízení



Podobné recepty

Kuřecí prsa na másle s rozmarýnem

(19 hlasů)
55min
1003 kJ

Kuřecí plátky s citrónovým máslem

(14 hlasů)
1h a 5min
693 kJ

Kuřecí kousky s žampiony

(16 hlasů)
1h a 15min
629 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Kuřecí maso s lilkem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat