Prostreno.cz

Vepřové medailonky se šalvějí

Panenka je nejjemnější kousek vepřového, je mimořádně křehká a neobsahuje prakticky žádný tuk, proto se dá skvěle upravovat jako minutka.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 823 kJ / 196 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny16g
sacharidy9g
tuky14g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Každý kousek masa osolte, opepřete a posypte šalvěji, koření lehce přitlačte k masu, pak maso obalte v mouce.
  2. V pánvi rozehřejte máslo s olejem a maso opečte z obou stran, přibližně 4 - 5 minut z každé strany. Záleží na tloušťce medailonků.
  3. Poté vepřové vyjměte z pánve a uchovejte na teplém místě, přikryté alobalem.
  4. Na stejnou pánev přidejte portské, nakrájenou cibulku, přiveďte k varu a vařte za stálého míchání, až se tekutina zredukuje na polovinu.
  5. Maso podávejte s omáčkou a snítkou šalvěje.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    57,80g
  • Sacharidy:

    203,80g
    • Cukry:

      4,80g
  • Tuky:

    213,70g
  • Vláknina:

    41,00g

Aktivita pro spálení: 196 kcal

24

minut jízdy na kole

18

minut běhu

58

minut uklízení



Podobné recepty

Špízy na japonský způsob

(16 hlasů)
1h a 10min
242 kJ

Vepřové kotlety s medovou marinádou

(19 hlasů)
1h a 15min
683 kJ

Brambory zapečené s mletým masem

(18 hlasů)
1h a 10min
533 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové medailonky se šalvějí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat