Prostreno.cz

Dýňová polévka s čedarem

Až ochutnáte tuhle polévku, začnete dýni zařazovat do svého jídelníčku častěji.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 300 kJ / 71 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy7g
tuky4g

Ingredience na

  • 600 g máslové dýně
  • 1 l kuřecího vývaru
  • 150 ml zakysané smetany
  • 100 g čedaru - strouhaného
  • 1 lžíce másla
  • 1/4 lžičky mleté červené papriky
  • 3 špetky soli a pepře
  • 1 lžíce pískového cukru
  • Na ozdobu
  • 1 hrst čerstvé pažitky

Postup přípravy

  1. Ve velkém hrnci rozehřejte máslo, přidejte oloupanou, na kostičky pokrájenou dýni, poprašte paprikou a promíchejte.
  2. Zalijte vývarem a vařte 20 minut, dýně musí být hodně měkká.
  3. Měkkou dýni rozmixujte, vmíchejte zakysanou smetanu, sýr, cukr, podle chuti osolte, opepřete a prohřejte.
  4. Podávejte ozdobené pažitkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    45,60g
  • Sacharidy:

    176,34g
    • Cukry:

      116,93g
  • Tuky:

    150,32g
  • Vláknina:

    36,00g

Aktivita pro spálení: 71 kcal

8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

21

minut uklízení



Podobné recepty

Rychlý vývar s vejci

(11 hlasů)
35min
416 kJ

Sýrová polévka

(16 hlasů)
55min
344 kJ

Hrachová polévka s uzeným masem

(28 hlasů)
50min
313 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dýňová polévka s čedarem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat