Prostreno.cz

Kynuté jahodové knedlíky

Nejoblíbenější jídlo u nás doma.

Ohodnotit
(18 hlasů)
  • 1h a 25min

    1h a 15min příprava

    10min vaření

  • 960 kJ / 229 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy30g
tuky10g

Ingredience na

  • Na náplň
  • 500 g jahod
  • Na posypání
  • 100 g moučkového cukru
  • 250 g tvarohu
  • 150 g másla
  • 100 g strouhaného perníku
  • Na těsto
  • 500 g polohrubé mouky
  • 42 g droždí
  • 1 lžička moučkového cukru
  • 1 ks vejce - a špetka soli
  • 250 ml mléko

Postup přípravy

  1. Z droždí a mléka necháme vzejít kvásek.
  2. Přidáme mouku se špetkou soli, cukrem a vejcem. Zaděláme tuhší těsto, které necháme asi hodinu kynout.
  3. Do malých kousků těsta balíme jahody, necháme ještě chvíli odpočinout a pak vaříme v mírně vroucí vodě 8 - 10 minut.
  4. Podáváme s tvarohem, sypané cukrem a strouhaným perníkem, poléváme rozpuštěným máslem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    60,04g
  • Sacharidy:

    367,76g
    • Cukry:

      242,00g
  • Tuky:

    119,12g
  • Vláknina:

    7,00g

Aktivita pro spálení: 229 kcal

28

minut jízdy na kole

21

minut běhu

68

minut uklízení



Podobné recepty

Rýžový nákyp

(12 hlasů)
1h a 10min
667 kJ

Lívanečky z podmáslí

(14 hlasů)
40min
958 kJ

Jablečno-tvarohový nákyp

(19 hlasů)
55min
530 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kynuté jahodové knedlíky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat