Prostreno.cz

Srnčí špízy s jarní cibulkou

Maso z divoké zvěře patří jednoznačně k nejdelikátnějším na trhu, zvěřina jakkoli upravená patří mezi české kulinářské speciality.

Ohodnotit
(22 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 397 kJ / 94 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy13g
tuky2g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Špejle před použitím namočte na 20 minut do vody.
  2. Maso nakrájejte na stejně velké kousky a uložte je do menší misky.
  3. Smíchejte suroviny na marinádu a nalijte ji na maso. Nechte přes noc v chladu marinovat.
  4. Cibulku před grilováním nakrájejte na přibližně 2 - 3 cm kousky (pouze světlou část).
  5. Kousky masa a cibulku navlečte střídavě na předem namočené bambusové špízy.
  6. Rozehřejte gril na vyšší teplotu a maso grilujte přibližně 5 až 7 minut (podle tloušťky masa) z každé strany. Poté při menší teplotě grilujte dalších asi 5 minut.
  7. Hned podávejte s rýži, oblíbenou zeleninou, pomašlované zbývající marinádou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    56,70g
  • Sacharidy:

    209,00g
    • Cukry:

      10,80g
  • Tuky:

    107,68g
  • Vláknina:

    31,00g

Aktivita pro spálení: 94 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

28

minut uklízení



Podobné recepty

Srnčí ragú s houbami a brusinkami

(10 hlasů)
1h a 45min
439 kJ

Kančí se šípkovou omáčkou

(7 hlasů)
2h a 30min
575 kJ

Srnčí plátky s omáčkou ze zeleného pepře

(14 hlasů)
35min
1051 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Srnčí špízy s jarní cibulkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat