Prostreno.cz

Dušená srnčí kýta na cibuli

Srnčí kýta dušená s cibulí a červeným vínem.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 2h a 5min

    20min příprava

    1h a 45min vaření

  • 640 kJ / 153 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny16g
sacharidy3g
tuky6g

Ingredience na

  • 1 kg srnčí kýty
  • 5 stroužků česneku
  • 400 g cibule
  • 3 špetky soli a pepře
  • 6 kuliček nového koření
  • 1 lžíce sádla
  • 80 ml oleje
  • 400 ml červeného vína

Postup přípravy

  1. Srnčí maso „prošpikujte„ stroužky česneku překrojenými na poloviny, maso opepřete, dejte do vhodné misky, pokapejte olejem a nechte odležet do druhého dne.
  2. V pekáčku na 2 lžících oleje rozehřátého se sádlem nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, na cibuli orestujte maso ze všech stran, maso osolte, přidejte nové koření, podlijte vínem, dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte přibližně hodinu a půl.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    37,50g
  • Sacharidy:

    44,60g
    • Cukry:

      5,00g
  • Tuky:

    200,43g
  • Vláknina:

    3,00g

Aktivita pro spálení: 153 kcal

19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

45

minut uklízení



Podobné recepty

Bažant v křenové omáčce s těstovinou

(10 hlasů)
60min
790 kJ

Zajíc na červeném víně

(9 hlasů)
1h a 20min
422 kJ

Zaječí stehna na červeném víně

(9 hlasů)
2h a 10min
1146 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Dušená srnčí kýta na cibuli

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat