Prostreno.cz

Fenykl zapečený s kmínem

Velmi jednoduchý zeleninový oběd.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 525 kJ / 125 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy6g
tuky10g

Ingredience na

  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 600 ml vody
  • 3 ks hlízy fenyklu - nakrájené na tenké plátky
  • 100 g másla
  • 125 g taveného sýra
  • 150 ml 33% smetany
  • 150 ml mléka
  • 1 ks vejce
  • 2 lžičky kmínu
  • 60 g strouhanky
  • 3 špetky soli a pepře - podle chuti

Postup přípravy

  1. V rendlíku přiveďte k varu vodu, přidejte citrónovou šťávu a fenykl, vařte 2 - 3 minuty až zbělá, vyndejte děrovanou lžící, nechte okapat a dejte do máslem vymazané zapékací mísy.
  2. V míse prošlehejte tavený sýr, smetanu, mléko a vejce.
  3. Dochuťte solí, pepřem a směsí zalijte fenykl.
  4. V malé pánvi rozehřejte lžíci másla, přidejte kmín a na mírném ohni restujte 1 - 2 minuty. Kmínem posypte fenykl.
  5. Na pánvi rozehřejte zbytek másla, přidejte strouhanku a na mírném ohni za častého míchání osmahněte, až mírně zhnědne.
  6. Strouhankou rovnoměrně posypte fenykl.
  7. Dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 25 - 30 minut.
  8. Podávejte se zeleninovým salátem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    64,82g
  • Sacharidy:

    148,56g
    • Cukry:

      22,00g
  • Tuky:

    175,90g
  • Vláknina:

    18,00g

Aktivita pro spálení: 125 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

37

minut uklízení



Podobné recepty

Pórek s tvarohem

(6 hlasů)
50min
783 kJ

Zapečený cuketový krém

(8 hlasů)
55min
422 kJ

Lilek s parmazánem

(5 hlasů)
1h a 10min
1175 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Fenykl zapečený s kmínem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat