Ingredience na
- 10 kuliček
drceného černého pepře
- 60 ml
bílého vinného octa
- 100 ml
suchého bílého vína
- 2 ks
velké šalotky
- 3 lžíce
nasekaného čerstvého estragonu
- 2 lžíce
čerstvého kerblíku
- nasekaného
- 3 ks
žloutků
- 125 g
másla
- 3 špetky
soli a pepře
- podle chuti
- 2 ks
jedlé mučenky
- Na ozdobu
- 1 lžíce
čerstvého estragonu
- jemně nasekaného
TIP:
Mučenka - čili marakuja = její plody jsou podobné velikostí i tvarem citronu. Po rozkrojení je ve vnitř želatinová hmota plná jadérek, která se jí. Kouzlo tohoto ovoce je v tom, že má vysoký obsah vápna, fosforu, železa a vlákniny. Obsahuje vitamíny B a C, a mnoho provitamínu A. Na náš organizmus je silně zásaditá.