Prostreno.cz

Dušené filé na zázvoru

Ryba připravená podle asijského receptu.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 419 kJ / 100 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy6g
tuky4g

Ingredience na

  • 800 g rybího filé - nebo čerstvá ryba
  • 1 ks zázvoru 3 – 5 cm
  • 60 ml sójové omáčky
  • 2 lžíce pískového cukru
  • 1 lžíce miso pasty
  • 50 ml řepkového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 2 ks jarní cibulky - nebo pórek

Postup přípravy

  1. Oloupaný zázvor nakrájejte na tenké nudličky, cibulky, nebo pórek nakrájejte diagonálně na plátky.
  2. V rendlíku smíchejte sójovou omáčku, olej a cukr, přiveďte k varu, přidejte miso, cibulku, nebo pórek a míchejte 5 minut.
  3. Do směsi vložte nakrájenou, jemně osolenou rybu, posypte ji česnekem, zázvorem a duste 15 minut, nebo až je ryba hotová. Záleží, jaký druh ryby použijete.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    34,50g
  • Sacharidy:

    164,70g
    • Cukry:

      104,40g
  • Tuky:

    101,00g
  • Vláknina:

    6,00g

Aktivita pro spálení: 100 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

29

minut uklízení



Podobné recepty

Salát s tuňákem

(10 hlasů)
30min
535 kJ

Filé pstruha na másle

(17 hlasů)
40min
536 kJ

Pstruh s citronovou omáčkou

(16 hlasů)
50min
894 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušené filé na zázvoru

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat