Prostreno.cz

Dušená hovězí žebra

Hovězí se svařeným vínem a slaninou.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 3h a 10min

    30min příprava

    2h a 40min vaření

  • 813 kJ / 194 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy4g
tuky13g

Ingredience na

  • 1,6 kg hovězích žeber
  • 4 lžíce oleje
  • 150 g anglické slaniny
  • 1 l červeného svařeného vína
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 ks velké mrkve
  • 1 lžíce másla
  • 1 hrst sušených hub
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce octa balsamico
  • 1 hrst nasekané petrželky

Postup přípravy

  1. Houby namočte do vlažné vody.
  2. Maso osolte, opepřete a opečte ze všech stran ve velkém hrnci na oleji.
  3. Zalijte svařeným vínem, vývarem, přiveďte k varu a zvolna vařte 2 hodiny.
  4. Oloupejte cibuli, česnek, mrkev, zeleninu nakrájejte na větší kousky a orestujte na másle. Dochuťte solí, pepřem a orestovanou zeleninu přidejte k masu, zároveň přidejte scezené houby.
  5. Maso vařte, až je zcela měkké a odpadá od kosti.
  6. Slaninu nakrájejte na větší kousky, orestujte ji nasucho v pánvi a orestovanou slaninu dejte na papírovou utěrku.
  7. Kosti vyndejte z hrnce a k masu vmíchejte kukuřičný škrob rozmíchaný ve 2 lžících vody.
  8. Dochuťte solí, pepřem a octem balsamico.
  9. Nakonec vmíchejte k masu slaninu a petrželku.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    102,54g
  • Sacharidy:

    200,20g
    • Cukry:

      14,94g
  • Tuky:

    242,98g
  • Vláknina:

    23,10g

Aktivita pro spálení: 194 kcal

24

minut jízdy na kole

18

minut běhu

57

minut uklízení



Podobné recepty

Hovězí špízy

(16 hlasů)
45min
572 kJ

Pečený paprikáš

(19 hlasů)
3h a 5min
580 kJ

Uherský guláš s klobásou

(11 hlasů)
2h a 0min
677 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušená hovězí žebra

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat