Prostreno.cz

Ryba pod citrónovou peřinkou

Jemná chuť sladkovodní ryby výborně vynikne ve spojení s citróny.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 40min

    25min příprava

    15min vaření

  • 208 kJ / 49 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy5g
tuky1g

Ingredience na

  • 4 porce filet ze pstruha - nebo jiná ryba
  • 2 ks citrónů
  • 1 ks menší okurky
  • 400 ml rybího vývaru
  • 10 snítek petržele
  • 1 hrst polníčku
  • 3 špetky soli a pepře

Postup přípravy

  1. Citrony nakrájejte na tenké plátky, oloupanou okurku nakrájejte pomocí škrabky rovněž na tenké plátky.
  2. Rybí filé vložte do vývaru a nepřikryté duste na mírném ohni 15 minut.
  3. Rybu vyndejte z vývaru na talíř a podle chuti osolte a opepřete.
  4. Na rybu úhledně uložte plátky citrónu, ozdobte plátky okurky a polníčkem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    25,63g
  • Sacharidy:

    31,25g
    • Cukry:

      7,00g
  • Tuky:

    6,08g
  • Vláknina:

    6,00g

Aktivita pro spálení: 49 kcal

6

minut jízdy na kole

4

minut běhu

14

minut uklízení



Podobné recepty

Treska s čekankou

(13 hlasů)
45min
692 kJ

Špagety s makrelou

(20 hlasů)
45min
455 kJ

Losos s vlažným brusinkovým hořčičným nálevem

(15 hlasů)
60min
622 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryba pod citrónovou peřinkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat