Prostreno.cz

Jehněčí s pomerančovou kůrou

Proužky jehněčího masa se zeleninou a pomerančovou kůrou.

Ohodnotit
(10 hlasů)
sun
  • 40min

    30min příprava

    10min vaření

  • 980 kJ / 234 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy5g
tuky17g

Ingredience na

  • 600 g jehněčí kýty
  • 2 lžičky čerstvého zázvoru - strouhaného
  • 1 stroužek česneku
  • 1 ks pomeranče - kůra a šťáva
  • 4 lžíce oleje
  • 250 g míchané čerstvé zeleniny - barevné papriky, fazolové lusky apod.
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce tmavé sójové omáčky

Postup přípravy

  1. Promíchejte zázvor, jemně nasekaný česnek a nastrouhanou pomerančovou kůru z dobře omytého pomeranče, přidejte na proužky nakrájené maso, promíchejte a nechte 15 minut v chladu.
  2. Rozehřejte olej ve velké pánvi nebo woku.
  3. Za stálého míchání osmahněte jehněčí maso, přibližně 5 minut.
  4. Přidejte na proužky nakrájenou zeleninu a smažte 3 minuty.
  5. Smíchejte kukuřičnou mouku se sojovou omáčkou, vmíchejte šťávu z pomeranče (asi 5 lžic), zalijte jehněčí a zeleninu a vařte přibližně minutu.
  6. Podávejte s nudlemi nebo rýží.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    44,93g
  • Sacharidy:

    161,91g
    • Cukry:

      11,17g
  • Tuky:

    122,62g
  • Vláknina:

    6,00g

Aktivita pro spálení: 234 kcal

29

minut jízdy na kole

22

minut běhu

69

minut uklízení



Podobné recepty

Jehněčí s dýňovým pyré

(7 hlasů)
1h a 15min
845 kJ

Těstoviny s jehněčím masem

(11 hlasů)
45min
672 kJ

Pečené jehněčí kotlety

(10 hlasů)
2h a 30min
704 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Kuře na paprice

(4 hlasů)

Čočková polévka

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Jehněčí s pomerančovou kůrou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat