Prostreno.cz

Kořeněné jehněčí kotletky

Jehněčí kotletky jsou na grilování ideální, můžete ovšem sáhnout i po těch běžnějších, vepřových, stačí jen pár minut – aby zůstaly uvnitř šťavnaté!

Ohodnotit
(10 hlasů)
sun
  • 35min

    20min příprava

    15min vaření

  • 1127 kJ / 269 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny19g
sacharidy1g
tuky20g

Ingredience na

  • 8 ks jehněčích kotletek
  • 4 lžičky ostré paprikové pasty (harissa)
  • 80 ml olivového oleje
  • 3 špetky soli a pepře - podle chuti
  • 300 g zelených fazolek

Postup přípravy

  1. Harissu rozšlehejte s olejem, směsí maso potřete a čtvrt hodiny marinujte.
  2. Rozpalte gril, kotlety osolte, opepřete a grilujte z každé strany přibližně 4 - 6 minut.
  3. Nechte minutku odpočinout a podávejte, nejlépe s blanšírovanými fazolkami.

TIP:

Do harissy můžete vmíchat hrst lístků čerstvého koriandru.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    27,00g
  • Sacharidy:

    14,10g
    • Cukry:

      8,00g
  • Tuky:

    120,28g
  • Vláknina:

    3,00g

Aktivita pro spálení: 269 kcal

33

minut jízdy na kole

25

minut běhu

80

minut uklízení



Podobné recepty

Plněná telecí kýta

(11 hlasů)
1h a 35min
716 kJ

Telecí medailonky

(11 hlasů)
1h a 15min
498 kJ

Telecí řízek s mozzarellou

(13 hlasů)
50min
993 kJ
Více receptů

Celkem 7 komentářů

hedvika
12.05.2016
hedvika
29.04.2016
verrca
27.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Kořeněné jehněčí kotletky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat