Ingredience na
- 2 ks
čekankových puků
- 200 g
červených hroznů
- 1/2 šálku
ořechů
- 2 ks
hrušek
- Na zálivku
- 80 ml
olivového oleje
- 60 ml
citronové šťávy
- 1 lžíce
jablečného octa
- 1 lžička
jemně strouhaného zázvoru
- 1/2 lžičky
mořské soli
- 1 lžička
cukru
TIP:
Čekanka má řadu žádaných minerálních látek, kde neschází vyšší zastoupení železa, hořčíku, vápníku, ze stopových prvků zinek či měď, vitamin C a B1, B2 či PP, provitamin A. Obsažené hořčiny podporují činnost trávící soustavy, prospívají žlučníku, játrům, podporují tvorbu a oběh krve a napomáhají při stavech vyčerpanosti k návratu vitality. Puky obsahují inulin, důležitý pro výživu diabetiků. Je lehce stavitelná.